Γραμ. Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λέσβου Π. Χριστόφας «Γιατί να συμμετάσχουμε στις εκλογές για τον επικεφαλή του ενιαίου φορέα της δημοκρατικής παράταξης;»

 ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ…

Την προσεχή Κυριακή 12 Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο νησί μας διεξάγονται οι εκλογές για την επιλογή του επικεφαλής του ενιαίου φορέα της δημοκρατικής παράταξης.

Και το ερώτημα που γεννιέται είναι γιατί κάποιος να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία;

Είναι αλήθεια ότι η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος βρίσκεται στο ναδίρ. Πολιτικές πρακτικές και συμπεριφορές απομάκρυναν τους πολίτες, ειδικά τη νέα γενιά, από την πολιτική.
Οι πολίτες βιώνουν την οικονομική κρίση, αλλά παράλληλα η κοινωνία μας βιώνει και κρίση αξιών και ηθικής, την οποία το τελευταίο διάστημα οι κυβερνώντες επιδεινώνουν με τις λογικές πόλωσης και διχασμού.

Προσπαθώντας να περιχαρακώσουν μια «εκλογική πελατεία» εκπέμπουν διχαστικά μηνύματα, δημιουργώντας  τεχνητούς διαχωρισμούς τμημάτων της κοινωνίας π.χ. σε δημοσίους υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες, σε ανέργους κα ιδιωτικούς υπαλλήλους, σε «αλληλέγγυους» και μη.
Από κοντά και η συντηρητική παράταξη συντηρεί με τη στάση της αυτό το διχασμό.

Ο τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει με τέτοιες λογικές πεπαλαιωμένες, με λογικές παρελθόντος, με διαχωρισμούς σε καλούς και κακούς.

Απαιτείται σύγκρουση με αυτές τις λογικές και συμμετοχή για την ανασύσταση του προοδευτικού χώρου που έχει συνδεθεί ιστορικά με τις καλύτερες περιόδους για τη χώρα μας.

Οι εκλογές της 12ης Νοεμβρίου δεν είναι άλλη μια κομματική διαδικασία που δεν αφορά τους πολίτες.
Είναι η τελευταία ευκαιρία για την ανασύσταση του πόλου εκείνου που είναι φορέας σύνθεσης, δημιουργίας, λύσεων και εθνικής συνεννόησης.

Συμμετοχή λοιπόν για την ανασύνταξη του χώρου που μπορεί να συγκρουστεί με ό,τι χρεοκόπησε την Ελλάδα, οικονομικά, πολιτικά, ηθικά και αξιακά.

Συμμετοχή, για να αφήσουμε πίσω αυτούς που πλήγωσαν με πράξεις, παραλείψεις και συμπεριφορές τους προοδευτικούς πολίτες και για να πλοηγήσουμε την παράταξη προς την κατεύθυνση της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού, δίνοντας βήμα στους νέους ανθρώπους που έπληξε η κρίση χωρίς να ευθύνονται για αυτήν.

Η Δημοκρατική Παράταξη είναι ζωντανή, οι συσχετισμοί ανατρέπονται.
Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου μας δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε.
Ελάτε, να βάλουμε όλοι μαζί «πλάτη» για τα παιδιά μας και τους γονείς μας, για την περιοχή μας, για την πατρίδα μας.
Είμαστε για τα δύσκολα. Μπορούμε.

O Παναγιώτης Χριστόφας είναι Πολιτικός Μηχανικός,

Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λέσβου.