Ελλιπή τα μέτρα ασφαλείας για την Ευλογιά του προβάτου στην Λέσβο- Δεν λειτουργούν οι απολυμαντικοί τάφροι

Ελλιπή τα μέτρα ασφαλείας για την Ευλογιά του προβάτου στην Λέσβο- Δεν λειτουργούν οι απολυμαντικοί τάφροι στην προσβεβλημένη από ευλογιά περιοχή

Ολόστεγνες , χωρίς νερό και απολυμαντικό φάρμακο παραμένουν οι τάφροι που άνοιξε περιμετρικά της Αγίας Παρασκευής η  περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για απολύμανση οχημάτων και κοπαδιών για την ευλογιά των προβάτων.

Το μέτρο είχε αποφασισθεί ένα μήνα πριν και  καθυστέρησε η υλοποίησή του. Οι τάφροι ανοίχτηκαν πριν λίγες μέρες και ακόμα δεν έχουν γεμίσει με το απολυμαντικό υγρό σε τρία τουλάχιστον σημεία της προσβεβλημένης περιοχής Μανταμάδου- Αγίας Παρασκευής.

Τις επισημάνσεις έκαναν στο σταθμό  Αιγαίου της ΕΡΤ ,  κτηνοτρόφοι της περιοχής που από την πρώτη στιγμή είχαν εντοπίσει τα προβλήματα στην υλοποίηση των μέτρων που είχαν ανακοινωθεί. Δεν είναι ούτε το μοναδικό ούτε το καθοριστικότερο μέτρο αλλά είναι χαρακτηριστικό της βραδυπορίας της διοίκησης .

Από το μέτωπο των ελέγχων, αυτή την εβδομάδα ξεκινά δεύτερος κύκλος σε Μανταμάδο- Αγία Παρασκευή και Στύψη, ενώ έλεγχος έγινε και σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες της Φίλιας μετά τα δύο περιστατικά που εντοπίστηκαν πριν από μία εβδομάδα και δεν διαπιστώθηκαν άλλα κρούσματα σε αυτό το σημείο αλλά ούτε και στην Στύψη. Όσα κρούσματα εντοπίζονται βρίσκονται μέσα στην περιοχή Μανταμάδου και Αγίας Παρασκευής. Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους κτηνιάτρους.



Όσον αφορά τη μετακίνηση κοπαδιών αυτή γίνεται κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις . Στην περίπτωση  που το κοπάδι πρόκειται να διασχίσει επαρχιακή οδό , προβλέπεται ότι η μετακίνηση γίνεται με οχήματα που έχουν απολυμανθεί .


Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ