Betmasters.gr: 'Κίτρινο' Γιουρόπα και 'Πράσινη' Ευρωλίγκα

Στο επίκεντρο της Πέμπτης οι αγώνες της ΑΕΚ με τη Μίλαν για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και του Παναθηναϊκού στην έδρα της Μπασκόνια για την πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.


Έντονο ελληνικό ενδιαφέρον θα έχει η Πέμπτη, αφού η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μίλαν για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και ο Παναθηναϊκός πάει στη Βιτόρια για να παίξει με την Μπασκόνια για την πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. 

Μια μεγάλη ποικιλία από προγνωστικά, σ' έναν ανανεωμένο χώρο!

Γιουρόπα Λιγκ και ΑΕΚ λοιπόν. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ετοιμάζεται να υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ την σπουδαία Μίλαν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Ο αγώνας θα γίνει στον απόηχο του σοβαρού τραυματισμού του Πέτρου Μανταλού, αρχηγού της ΑΕΚ, ο οποίος και θα χάσει την υπόλοιπη σεζόν. Στο πρώτο ματς η ΑΕΚ πήρε το 0-0 στο Μιλάνο, οπότε ο αγώνας αυτός έχει σαφώς και βαθμολογική σημασία. Η Μίλαν είναι ένα "πληγωμένο θηρίο" οπότε κάθε φορά που θα βρίσκει ευκαιρία να "ξυπνήσει" θα το κάνει. Είναι και ο Μοντέλα σε δύσκολη θέση, οπότε είναι ερωτηματικό το τι θα πράξει η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της ομάδας. 

Τα δυνατά ματς της ημέρας είναι αρκετά πάντως. Στη Γαλλία, η Λυών υποδέχεται την Έβερτον. Η νεανική και ταλαντούχα -επιθετικά- Λύων απέναντι στην Εβερτον που ψάχνεται μετά την απομάκρυνση του Ρόναλντ Κούμαν. Τα "ζαχαρωτά" πάνε με τον υπηρεσιακό, Άνσγουορθ κι όπως είδαμε και στο ματς με τη Λέστερ (ήττα 2-0) δεν είχε κάτι ιδιαίτερο ν' αλλάξει.

Ενδιαφέρον ματς έχουμε στην Τουρκία. Μπασακσεχίρ - Χοφενχάιμ. Οι Τούρκοι έχουν γεμίσει με "ονόματα" κι εμπειρία το ρόστερ τους και θέλουν την ευρωπαϊκή διάκριση. Η Χοφενχάιμ είναι σε πολύ περίεργη κατάσταση φέτος αφού ο Νάγκελσμαν και οι παίκτες του δείχνουν να "χάνονται" στο μεγάλο πρόγραμμα τους. 

Στην Ιταλία, η Λάτσιο υποδέχεται τη Νις. Ο Μάριο Μπαλοτέλι απέναντι στους "φίλους" του, από τη Λάτσιο. Ποτέ δεν τα πήγαινε καλά μαζί τους. Τα περιστατικά (ακόμα και ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον του) είναι πολλά. Τώρα ήρθε η ώρα να ξαναβρεθούν. Η Λάτσιο αγωνιστικά είναι ένα "χάρμα ιδέσθαι" σε αντίθεση με τη Νις που εκτός έδρα "χανεται". 

Τέλος, ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το ματς της Παρτίζαν Βελιγραδίου με την Σκεντεμπρέου. Όχι αγωνιστικά. Εκεί μας περνάει αδιάφορο. Μιλάμε για μια αναμέτρηση Σέρβων με Αλβανούς. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι δυο λαοί "σκοτώνονταν" για έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Μιλάμε φυσικά για το περίφημο Drone και τη σημαία που κουβαλούσε. Η UEFA το έχει χαρακτηρίσει παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας για επεισόδια. Άλλωστε οι Grobari της Παρτιζάν δεν αστειεύονται.

Στο μπάσκετ έχουμε πέντε αγώνες Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός μετά την σπουδαία νίκη επί της Φενέρ, πάει στη Βιτόρια να παίξει με την Μπασκόνια. Πέρσι έφυγε νικητής από κει, το ίδιο ευελπιστεί και φέτος, απέναντι σε μια τελείως διαφορετική ομάδα. Ο Πασκουάλ τα ξέρει τα κατατόπια, ενώ και ο Λοτζέσκι έχει κάνει ρεκόρ καριέρας στο γήπεδο αυτό. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Αστέρας υποδέχεται την Μπάμπεργκ, η Φενέρμπαχτσε με το κακό ξεκίνημα, φιλοξενεί τη Βαλένθια του "σεληνιασμένου" Έρικ Γκριν, η Μακάμπι που δειχνει να γίνεται ομάδα φέτος παίζει στο Τελ Αβίβ με το Μιλανο των πολλών μεταγραφών, των καλών -σχετικά- εμφανίσεων και των κακών αποτελεσμάτων (1-3 ρεκόρ), ενώ η Ρεάλ υποδέχεται την Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ενδιαφέρον ματς αυτό.