Μυτιλήνη: Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία Animato

Συνεχίζονται οι εγγραφές και τα μαθήματα στα παιδικά τμήματα της Χορωδίας Animato σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:


Παιδική Χορωδία Junior (ηλικίες 6-8 ετών): Σάββατο 10:00-11:00
Παιδική Χορωδία Animato (ηλικίες 9-12 ετών): Σάββατο 11:00-12:45

Καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας είναι ο Αντώνης Βερβέρης, κάτοχος master στη Διεύθυνση Χορωδίας και διδάκτορας Μουσικής Παιδαγωγικής, σε συνεργασία και με τις μουσικοπαιδαγωγούς Νεκταρία Λαγκαδίνου και Χριστίνα Κατσαμάτσα, ενώ τα μαθήματα γίνονται σε αίθουσα που έχει παραχωρηθεί ευγενικά από την Εφορία Αρχαιοτήτων Λέσβου στον αρχαιολογικό χώρο του Κάτω Κάστρου.

Φιλοσοφία

Η ιστορία των παιδικού χορωδιακού τραγουδιού στον ευρωπαϊκό χώρο είναι παλιά όσο και αυτή της χορωδιακής τέχνης γενικότερα. Πέρα από την καλλιτεχνική του σημασία όμως, από τα μέσα του 20ού αιώνα αναγνωρίζεται από τους σύγχρονους παιδαγωγούς και η παιδαγωγική του αξία. Σε όλα τα σύγχρονα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα (Kodaly, Orf κ.τ.λ.) η χορωδία θεωρείται ως ένα σημαντικό μέσο με το οποίο ένα παιδί μπορεί να μάθει μουσική. Σύμφωνα με το Ρώσο συνθέτη και παιδαγωγό Dmitri Kabalevsky, «κάθε τάξη θα έπρεπε να είναι μία χορωδία…»

Με βάση την παραπάνω θέση, βασικός στόχος της Παιδικής Χορωδίας Animato είναι η εκμάθηση μουσικής μέσω του χορωδιακού τραγουδιού, σε συνδυασμό με την επίτευξη υψηλών καλλιτεχνικών στόχων, ώστε να καλυφθεί τόσο η παιδαγωγική, όσο και η καλλιτεχνική διάσταση του χορωδιακού τραγουδιού. Κατά τη διάρκεια των προβών, οι νεαροί χορωδοί έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα μουσικής θεωρίας, μαθήματα τραγουδιού ειδικά για παιδιά, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με αριστουργήματα των μεγάλων συνθετών, δείγματα σύγχρονης μουσικής, καθώς και παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Αξίζει να τονισθεί ότι η λειτουργία της χορωδίας όπως και όλα τα μαθήματα θεωρίας και φωνητικής που προσφέρονται, είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής προσφοράς των διδασκόντων. 


Όσοι ενδιαφέρονται για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή για εγγραφές, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Αντώνη Βερβέρη στο 6976-087969 ή στο e-mail antonis_ververis@yahoo.com