Λεσβος: 8.000 μετανάστες, οι 6.000 στη Μόρια - Έκκληση για μεταφορά στην ενδοχώρα- Τι λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γ. Παλλης (Ηχητ)

Με δηλώσεις τους στο Ραδιόφωνο 24/7, ο βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης, η γραμματέας τη Κίνησης Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο και ο Νότης Μαριάς, ζητούν μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα

"Πρέπει να πιεστεί η Ευρώπη για να μεταφερθούν μετανάστες στην ενδοχώρα", δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης.

Από τη δική της μεριά, η γραμματέας τη Κίνησης Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο, Χριστίνα Χατζηδάκη, ανέφερε μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο 24/7 πως το πρόβλημα στη Μυτιλήνη παραμένει. "Σήμερα βρίσκονται στο νησί περίπου 8.000 πρόσφυγες και από αυτούς, οι 6.000 στη Μόρια".

Επισήμανε την ανάγκη μαζικής μετακίνησης, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί.



Η κ. Χατζηδάκη είπε ότι έχουν σταλεί επιστολές στον κ. Μουζάλα για αντιμετώπιση του ζητήματος, προκειμένου να μην υπάρξουν νεκροί όπως πέρυσι.

Πρόσθεσε ότι η εξήγηση είναι ότι εφαρμόζεται η συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ.

Νότης Μαριάς: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μεταφέρει στην ενδοχώρα πρόσφυγες
"Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή απόφαση για την αποσυμφόρηση των κέντρων φιλοξενίας. Έχω θέσει το θέμα και δεν υπάρχει επίσημη απόφαση. Μια οδηγία μόνο".

Αυτό είπε άλλωστε στο ραδιόφωνο 24/7 ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Σημείωσε ότι "η ελληνική κυβέρνηση για ανθρωπιστικούς λόγους, πρέπει να μεταφέρει στην ενδοχώρα πρόσφυγες".

Πηγή news247.gr