Αθώος ο γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης για τη συγκάλυψη σεξουαλικής παρενόχλησης από κυλικειάρχη

Αθώο κήρυξε τον Βασίλη Μακρυπούλια το τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης

Αθώο κήρυξε τον Βασίλη Μακρυπούλια το τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που αφορούσε τη διερεύνηση του ρόλου του ως διευθυντή στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και στην υπόθεση της παρατεταμένης παρουσίας εκεί του διαχειριστή κυλικείου, που είχε καταδικαστεί για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων μαθητριών.

Εν μέσω έντασης του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου γυμνασιάρχη και του προέδρου της έδρας, το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας και έκρινε ως «νόμο αβάσιμη» την ποινική δίωξη στον Βασίλη Μακρυπούλια, αθωώνοντας τον στη συνέχεια και επί της ουσίας, αφού έκρινε ότι ο κατηγορούμενος έκανε όσα όφειλε να πράξει ως γυμνασιάρχης ώστε να διασφαλίσει τους μαθητές και ιδιαίτερα τις μαθήτριες από τις «διαθέσεις» του διαχειριστή κυλικείου.

Θυμίζουμε ότι η ποινική δίωξη στον γυμνασιάρχη προέκυψε αυτεπάγγελτα, μετά την ακροαματική διαδικασία της δίκης και καταδίκης του διαχειριστή κυλικείου, όταν οι τότε ανήλικες, μαθήτριες και οι γονείς τους κατήγγειλαν τη στάση του πρώτου κατά την επίμαχη περίοδο το 2012 που διημείφθησαν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος των κοριτσιών με τον σημερινό κατηγορούμενο να παρίσταται ακόμα και ως μάρτυρας υπεράσπισης του καταδικασμένου επιχειρηματία.

Μαρτυρίες, οι οποίες δεν ακούστηκαν στο ακροατήριο, αφού οι γονείς δεν κλήθηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας. Απών δήλωσε και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Βασίλης Κονταράς, που τότε εκτελούσε χρέη διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί.



Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, ο γυμνασιάρχης δεν είχε την ευθύνη καταγγελίας της σύμβασης με τον ιδιοκτήτη κυλικείου ενώ ,σύμφωνα και με τα έγγραφα που κατατέθηκαν ο ίδιος είχε φροντίσει να ενημερωθούν για τα γεγονότα εις βάρος των κοριτσιών, οι δικαστικές αρχές αλλά και το κατά νόμο αρμόδιο όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σχολική Επιτροπή) για την αποβολή του επιχειρηματία από το σχολείο.

Κάτι που επετεύχθη με πέντε χρόνια καθυστέρηση και μόνο μετά την πρωτόδικη καταδίκη του τελευταίου.

Πηγή www.efsyn.gr