ΑΔΕΔΥ Λέσβου: 3ωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στην Παλλεσβιακή κινητοποίηση της Δευτέρας

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή στη Παλλεσβιακή κινητοποίηση


Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή στη Παλλεσβιακή κινητοποίηση Δευτέρα  20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στη Πλατεία Σαπφούς, και καλεί  όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στο Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο.

Καταδικάζουμε

Τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του Νάτο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μέση Ανατολή και στη Συρία αποτέλεσμα των οποίων είναι οι διαρκώς αυξανόμενες προσφυγικές ροές.
 Την πολιτική της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ  και τη συμφωνία – δήλωση  Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στα νησιά του Β Αιγαίου.

Απαιτούμε

από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας χωρίς τη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, αλλά και την σχεδιαζόμενη χρησιμοποίηση πλωτών κέντρων.

Τη διατήρηση του αριθμού αιτούντων άσυλο που μπορούν να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και με ασφάλεια από τις υφιστάμενες δομές.

Τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται
στην διαδικασία ασύλου.

Τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό και την οικονομική ενίσχυση των υπηρεσιών (Νοσοκομεία , Κ Υγείας, ΕΚΑΒ. Αστυνομία ,Πυροσβεστικής, Λιμενικό, Τοπική Αυτοδιοίκηση).
Τον αποκλειστικό έλεγχο  των δομών υγείας, εκπαίδευσης,  φιλοξενίας και πρόνοιας υποδοχής του προσφύγων με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία συμμετοχή των ΜΚΟ.    
Τέλος ζητάμε ικανοποίηση των αιτημάτων των προσφύγων απεργών πείνας σε Λέσβο και Αθήνα, δικαίωμα στο άσυλο, απεγκλωβισμό τους από τα νησιά για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, να σταματήσουν οι απελάσεις και φυλακίσεις τους,  να προχωρήσουν άμεσα οι οικογενειακές επανενώσεις, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, προστασία, ελευθερία και δικαιώματα σε όλα τα θύματα των πολέμων.

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα η ΕΕ ΑΔΕΔΥ καλύπτει με Στάση Εργασίας την Δευτέρα  20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.                                ΕΓ ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ