Στην «Συνύπαρξη» από την Λέσβο το βραβείο «Νησίδες ποιότητας» 2017

Στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 23 Νοε. 17 στο κτίριο της Παλιάς Βουλής στην Αθήνα, ο  πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε στην «Συνύπαρξη» το φετινό  βραβείο «Νησίδες ποιότητας»  2017. 
   

Το βραβείο παρέλαβε  η  πρόεδρος Ήβα Βουγιούκα Φράγκου , που μαζί με το μέλος του Δ.Σ. Φωτεινή Καλλοντζή μετέβησαν στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό. 

Τα βραβεία «Νησίδες ποιότητας» αθλοθετούνται από  την «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για μια Ανοικτή Κοινωνία» και αποτελούν εδώ και 16 χρόνια  αναγνωρισμένο θεσμό,  βράβευσης ομάδων  εθελοντών, οι οποίες διακρίνονται για την προσφορά τους στην κοινωνία, στη μέριμνα ή στο περιβάλλον. Παραλαμβάνοντας το βραβείο η πρόεδρος της Συνύπαρξης επισήμανε μεταξύ άλλων

:  «Στην Λέσβο το νησί μου και σε άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου απαιτείται άμεσα, ει  δυνατόν ΤΩΡΑ,  εκτόνωση του προσφυγικού ζητήματος. Για να γαληνέψει ο τόπος ,  αλλά και , για να προστατευτούν οι συνάνθρωποί μας πρόσφυγες και μετανάστες, που ήδη  διαβιώνουν σε άθλιες συνθήκες με την έλευση του χειμώνα. Ζητώ Δικαιοσύνη  για τον  τόπο μου., Ζητώ Δικαιοσύνη και ανθρωπιά  για τους  συνανθρώπους μας πρόσφυγες και μετανάστες»

========================

Υ/Γ:  Η «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία» λειτουργεί με σκοπό τη διαμόρφωση θεσμικών παρεμβάσεων για την καθιέρωση νέων αντιλήψεων και νοοτροπιών. Από την αρχή της ίδρυσής της, εδώ και 30 σχεδόν χρόνια, λειτούργησε ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός  που συστέγασε ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων και αφετηριών που είχαν όμως έναν κοινό στόχο: την αναμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις και παρωπίδες και τη δραστηριοποίηση της Κοινωνίας Πολιτών. Ο Λεωνίδας Κύρκος, εμβληματική προσωπικότητα της αριστεράς και ο Μιχάλης Ράπτης/Πάμπλο, ηγετική φυσιογνωμία του τροτσκιστικού κινήματος στην Ελλάδα συστρατεύθηκαν κάτω από το κοινό όραμα της Κίνησης Πολιτών με τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο επί σειρά ετών Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, αλλά και τον Στέφανο Ματθία, πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Πανεπιστημιακοί, όπως ο Φάιδων Βεγλερής και ο Ηλίας Κατσούλης, διπλωμάτες, όπως ο Κώστας και ο Ιωάννης Ζέπος αλλά και άτομα του πρώιμου ακτιβισμού, όπως ο Ρούσσος Κούνδουρος λειτούργησαν κάτω από την επιθυμία της δι-ιδεολογικής προσέγγισης. Στις ίδιες αρχές στηρίζεται και σήμερα η Κίνηση Πολιτών, που υποδέχεται πολίτες από όλη την Ελλάδα και ζητεί τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας μας.

Τα μέλη της Ελλανόδικης Επιτροπής απονομής των φετινών βραβείων ήταν :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Παναγιώτης Πικραμμένος, Πρόεδρος Συμβουλίου Επικρατείας ε.τ., πρώην Πρωθυπουργός, Αντιπρόεδρος Κίνησης Πολιτών
ΜΕΛΗ (με αλφαβητική σειρά)
Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης,
Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος, Πρέσβης ε.τ., Πρόεδρος Κίνησης Πολιτών,
Τάκης Θεοδωρόπουλος, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος,
Λήδα Κοντογιάννη, Γενική Διευθύντρια Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης,
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός,
Ευανθία Ρεμπούτσικα, Συνθέτης,

Μελίνα Ταπραντζή, Πρόεδρος της ΜΚΟ Wise Greece.