Ποδοπατήθηκε μέσα σε λέμβο 10χρονο προσφυγόπουλο- Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει η μητέρα του-Πάνω από 170 αφίξεις μεταναστών σήμερα

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

 Η μάνα του 10χρονου Αφγανού που έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί στην προσπάθεια του να περάσει με την οικογένεια του στη Λέσβο. αποπειράθηκε να πέσει στη θάλασσα να πνιγεί κάτι που αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή με την παρέμβαση στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 10 προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν όταν ποδοπατήθηκε μέσα σε βάρκα που μετέφερε την οικογένεια του στις ακτές τις Λέσβου.

Το 10χρονο αγόρι ταξίδευε με τον πατέρα τη μητέρα και τα άλλα δύο μικρότερα αδέρφια του από τις Τουρκικές ακτές στη Λέσβο μέσα σε μία πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν 66 πρόσφυγες και μετανάστες.Όπως καταγγέλλουν οι συγκλονισμένοι γονείς του, όταν τους πλησίασε σκάφος της βουλγαρικής ακτοφυλακής, που επιχειρεί στην περιοχή στο πλαίσιο της δύναμης της Frontex, οι επιβαίνοντες στην βάρκα πίστευαν ότι ήταν της Τουρκικής ακτοφυλακής, προκλήθηκε πανικός με αποτέλεσμα το άτυχο 10χρονο παιδί να ποδοπατηθεί από άλλους πρόσφυγες και μετανάστες και να χάσει τις αισθήσεις του. Αυτό έγινε αντιληπτό από τους άνδρες της Frontex, το παιδί μεταφέρθηκε με άλλο πιο γρήγορο σκάφος στο λιμάνι της Μυτιλήνης και από κει στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε.
Όταν η μητέρα του άτυχου μικρού Αφγανού κατάλαβε ότι το παιδί της είναι νεκρό αποπειράθηκε να πέσει στη θάλασσα να πνιγεί και διεσώθη την τελευταία στιγμή μετά από παρέμβαση ανδρών του λιμενικού.

Η βάρκα που μετέφερε το άτυχο 10χρονο προσφυγόπουλο δεν ήταν η μόνη, καθώς σήμερα το πρωί στις ακτές ανοικτά του αεροδρομίου έφτασαν 3 βάρκες στις οποίες επέβαιναν 170 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη