Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Μυτιλήνη | Πλούσιο αποκλειστικό υλικό με Βίντεο και Φωτογραφίες

Με την παρουσία πλήθους κόσμου από όλη τη Λέσβο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, η Στρατιωτική και πολιτική παρέλαση, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης, πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ Ιάκωβου, παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης, τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας, Ευστράτιο Ζαφείρη (κατάγεται από την Μυτιλήνη) αλλά και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Λέσβου.

Γύρω στις 12:00 ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση στην Προκυμαία της Μυτιλήνης.

Εντυπωσιακή ήταν η έναρξη της παρέλασης με 80 μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη να παρελαύνουν στην θάλασσα του λιμανιού Μυτιλήνης  και να γίνεται μια «φαντασμαγορική»  επίδειξη σκαφών για την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του Διασυλλογικού ιστιοπλοϊκού αγώνα optimist και laser 4.7 στην μνήμη του διεθνούς φήμης Λέσβιου πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Νικόλαου Κουκλέλη που διεξάγεται στο λιμάνι Μυτιλήνης από σήμερα το μεσημέρι έως αύριο το απόγευμα.

Την παρέλαση αμέσως μετά άνοιξαν μαθητές, σύλλογοι, και οργανώσεις από την Μυτιλήνη ενώ ακολούθησαν τα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού. 



Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Ευστράτιος Ζαφείρης ο οποίος κατάγεται από την Μυτιλήνη.

Ο κος Ζαφείρης δήλωσε στην κάμερα του LesvosPost , περήφανος που βρίσκεται σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Μυτιλήνη του. .

Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και αντιδήμαρχοι, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης κ Ιάκωβος, οι αντιπεριφερειαρχες κος Βαλσαμιδης και κος Κυτελης, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.

Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης ο μοναδικός εν ζωή ανάπηρος πολέμου κος Αλεξανδρής (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)  αλλά και προσφυγόπουλα που παρέλασαν σε διάφορα σχολεία της Μυτιλήνης όπου φοιτούν.  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Η παρέλαση κύλησε σε ήρεμο κλίμα χωρίς απρόοπτα αλλά η παρουσία αστυνομίας και λιμενικού ήταν ισχυρή υπό τον φόβο επεισοδίων και πορείας από μετανάστες και αλληλέγγυους, αλλά και εθελοντών από ΜΚΟ... Μάλιστα ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, δημιούργησαν κλοιό στην Πλατεία Σαπφούς ώστε κανένας πρόσφυγας η μετανάστης να μην παρεμποδίσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV από την μαθητική, πολιτική και στρατιωτική παρέλαση αλλά και τις δηλώσεις των επισήμων.. Η μοναδική ιστοσελίδα της Λέσβου που κατέγραψε με δικό της υλικό τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτώβριου ήταν το LesvosPost.com για ακόμα μια χρονιά...… ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
(Μπορείτε ελεύθερα να κοινοποιήσετε η να taggarete τα πρόσωπα σας…)


Μαθητική- πολιτική παρέλαση 28η Οκτώβριου 2017 Μυτιλήνη


Στρατιωτική παρέλαση 28η Οκτωβρίου 2017 Μυτιλήνη


Δηλώσεις επισήμων 28η Οκτωβρίου 2017 Μυτιλήνη


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
(Μπορείτε ελεύθερα να κοινοποιήσετε η να taggarete τα πρόσωπα σας…)




Ρεπορτάζ-Φώτο: Μαριλενα Σαχινι, Ραφαήλ-Αναστάσιος Στεφάνου (Εθελοντές Ρεπόρτερ-συνεργάτες LesvosPost.com)