Η Λέσβος στην KAVALA EXPO 2017

Η Μυτιλήνη μετέχει ως συνήθως στην επιμελητηριακή έκθεση KAVALA EXPO 2017.


Οι σχέσεις του νησιού με την Καβάλα ενδυναμώνονται μέσω της εκθέσεως, στην οποία οι φορείς της Μυτιλήνης συμμετέχουν σχεδόν κάθε χρόνο. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Μυτιλήνης Παναγιώτη Πιτσιό, που βρίσκεται στην Καβάλα και είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του περιπτέρου που διαθέτει το νησί.

Ερχόμαστε συνεχώς ώστε να προωθήσουμε τον τουρισμό και τα τοπικά μας προϊόντα, είπε στην εφημερίδα μας. Παρατήρησε ότι οι εκθέσεις στις οποίες μετέχει το νησί, πολλές σε όλη την Ελλάδα, έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση. Αναφορικά με την καβαλιώτικη έκθεση, παρατήρησε ότι χρειάζεται αναβάθμιση, θυμίζοντας πάντως ότι η Μυτιλήνη δίνει προτεραιότητα στις σχέσεις της με την Καβάλα και γενικότερα με τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς μέσω αυτών των περιοχών επιδιώκει να γίνει γνωστή στην ενδοχώρα των Βαλκανίων.

Σε ερώτηση αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μυτιλήνης με το χερσαίο τμήμα της χώρας, ο κ. Πιτσιός μετέφερε την ικανοποίηση για τη σύνδεση μέσω της Καβάλας. Θα θέλαμε όμως, συμπλήρωσε, σύνδεση και με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μας ενδιαφέρει η σύνδεση με την Καβάλα, ωστόσο είναι καλή και η προοπτική της Αλεξανδρούπολης, δήλωσε καταλήγοντας.
Σχετικά με την τουριστική κίνηση στη Μυτιλήνη το καλοκαίρι του 2017, επεσήμανε πως όλα ήταν καλύτερα σε σύγκριση με το δύσκολο περσινό καλοκαίρι. Δυστυχώς, είπε ο κ. Πιτσιός, για τη Μυτιλήνη παρέμεινε η φήμη του προσφυγικού προβλήματος. Τόνισε όμως ότι πλέον υπάρχει οργάνωση εκ μέρους του ελληνικού κράτους και περιορισμός των προσφύγων σε συγκεκριμένους χώρους του νησιού, ειδικότερα στη βιομηχανική του περιοχή.


Πηγή proininews.gr