Επενδύστε τώρα στην ασφάλεια της επιχείρησής σας! | Γράφει ο ασφαλιστικός σύμβουλος Σαλαβός Παύλος

Επενδύστε τώρα στην ασφάλεια της επιχείρησής σας!


«Έτσι ξαφνικά, στο απόγειο ταης σεζόν, μια νεροποντή, μας ανάγκασε να κατεβάσουμε τα ρολά στο μαγαζί…». Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στον καθένα. Εσείς θα είστε προετοιμασμένοι!

Όνειρο δεκαετίας, προγραμματισμός πενταετίας, εντατική δουλειά ενός έτους και ήμασταν έτοιμοι να ανοίξουμε εγκαίρως για τους πρώτους επισκέπτες του Πάσχα. Σπιτικά όλα, στο παγωτατζίδικό μας, στο νησί της γιαγιάς. Καινούργιο μαγαζί, καινούργια αρχή για τον αδελφό μου κι εμένα!
Ανάρπαστα έγιναν τα παγωτά της γιαγιάς και μετά την πρώτη φούρια του Πάσχα, είχαμε το χρόνο να ρυθμίσουμε λεπτομέρειες και να διορθώσουμε ατέλειες. Με το που μπήκε ο Ιούνιος, άρχισαν σιγά-σιγά να καταφθάνουν τουρίστες στο νησί, να ανακαλύπτουν κι αυτοί το σπιτικό παγωτό μας και να τους γίνεται καθημερινή συνήθεια. Καθώς προχωρούσε το καλοκαίρι, αυξάνονταν οι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, και η δουλειά πήγαινε ανέλπιστα καλά. Ώσπου να το καταλάβουμε ήταν πλέον Αύγουστος κι ήμασταν έτοιμοι για το κύμα των παραθεριστών, όταν ακούσαμε ότι ερχόταν κακοκαιρία με βροχές και δυνατό αέρα.

Ξαφνικά, μια νύχτα, με δυνατή βροχή με ξύπνησε το τηλέφωνο. Ήταν ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Τρέξαμε αμέσως με τον αδερφό μου και βρήκαμε το μαγαζί πλημμυρισμένο από νερά που έτρεξαν από την ταράτσα, από τη μόνωση που δεν «κράτησε». Το νερό είχε καταστρέψει τα ηλεκτρικά, τα ψυγεία μας δεν δούλευαν και τα παγωτά είχαν λιώσει.

Το σοκ δεν περιγράφεται με λόγια. Βλέπεις με τα μάτια σου την καταστροφή που έχει γίνει στο μαγαζί σου τόσο γρήγορα και τόσο απρόβλεπτα. Το μυαλό σου προσπαθεί να συλλάβει το μέγεθος της ζημιάς, το τι πρέπει να πληρώσεις από την αρχή για να ξαναδουλέψει αυτό το μαγαζί, τον τζίρο πόσων ημερών πρέπει να ξεγράψεις. Εφιάλτης!

Εφιάλτης… ευτυχώς, κυριολεκτικά! Μου πήρε μερικά λεπτά να συνειδητοποιήσω πως ήταν όνειρο και πως το μαγαζί μας δεν είχε πάθει τίποτα. Και ένα πράγμα ήταν σίγουρο: πως ήμουν ευγνώμων που ο φίλος-ασφαλιστής επέμενε τόσο, και παρά τις αντιρρήσεις μας και τις ατελείωτες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, μας έπεισε να επενδύσουμε σε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα για τη νέα μας επιχείρηση. Γιατί «έτσι ξαφνικά» και πολύ εύκολα μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα και τότε -ο μη γένοιτο- η ασφάλεια θα μας καλύψει όχι μόνο την αποκατάσταση της ζημιάς, αλλά και τα διαφυγόντα έσοδα μέχρι να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πάλι.

Μήπως λοιπόν να μην αφήσετε άλλο στην τύχη το αύριο και να επενδύσετε και εσείς στην ασφάλεια της δική σας επιχείρησης;

Τζέιμς Αριστάρχου 1, 2ος όροφος (έναντι Τελωνείου Μυτιλήνης)


Τηλέφωνα επικοινωνίας 2251046611 και 698-4812797 (e-mail: salavos.pavlos@gmail.com)