Ζευγάρι «αλληλέγγυων» με ενοικιαζόμενο βαν μετέφεραν μετανάστες στο αεροδρόμιο |Θα τους πήγαιναν Αθήνα με το αεροπλάνο… έναντι αμοιβής

Συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 19 και 38 ετών

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 19 και 38 ετών, για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών, στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, σε συνεργασία με προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, καθώς επίσης και έξι (06) αλλοδαποί για κατοχή πλαστών εγγράφων και παραβίαση περιοριστικών όρων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε η ανωτέρω 19χρονη να έχει προμηθεύσει σταδιακά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού και εξωτερικού, έναντι αμοιβής, τους έξι (06) έτερους αλλοδαπούς, ενώ επρόκειτο να τους συνοδεύσει μέχρι τον τελικό προορισμό τους.



Επιπλέον, ο 38χρονος μετέφερε όλους τους ανωτέρω, έναντι χρηματικής αμοιβής, με ενοικιαζόμενο Ι.Χ.Ε. όχημα από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διέμεναν προσωρινά προς το Αεροδρόμιο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν πέντε (05) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, εννέα (09) κινητά τηλέφωνα, ένα (01) μισθωτήριο ενοικίασης οχήματος, μία (01) κάρτα τραπέζης, οκτώ (08) ηλεκτρονικά αεροπορικά εισιτήρια και το Ι.Χ.Ε. όχημα.