Ανοικτό στο φίλαθλο κοινό της Λέσβου το αθλητικό μουσείο του Παλλεσβιακού

Μέσα σε λίγα τετραγωνικά είναι κλεισμένη η ποδοσφαιρική ιστορία της Λέσβου

Ανοικτό στο φίλαθλο κοινό της Λέσβου είναι το αθλητικό μουσείο του Παλλεσβιακού στο οποίο μέσα σε λίγα τετραγωνικά είναι κλεισμένη η ποδοσφαιρική ιστορία της Λέσβου, καθώς τα κύπελλα που κοσμούν το Αθλητικό Μουσείο, τα λάβαρα, οι ιστορικές φωτογραφίες είναι τόσα όσα έχουν όλοι μαζί οι άλλοι σύλλογοι στη Λέσβο.  

Με ανακοίνωσή του ο Παλλεσβιακός καλεί τους φιλάθλους να επισκεφτούν τον χώρο και να δουν από κοντά πώς «γεννήθηκε» το ποδόσφαιρο στην Λέσβο με ανέκδοτες φωτογραφίες και σπάνιο υλικό: «Ο Παλλεσβιακός ιδρύθηκε το 1923, και είναι το πρώτο σωματείο στην ποδοσφαιρική ιστορία της Λέσβου. Όλοι οι νέοι εκείνη την εποχή ήθελαν να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα του και να αγωνισθούν μέσα στον… Ταρλά, το γήπεδο της Μυτιλήνης απέναντι στον κιτρινόμαυρο Άρη και μπροστά σε 5.000 φιλάθλους. 




Αλησμόνητες έμειναν οι συναντήσεις με ομάδες της Αθήνας και του Πειραιά, όπως επίσης και με πολλές τούρκικες. 

Τα χρόνια πέρασαν, γενιές και γενιές πέρασαν από τον ιστορικό Παλλεσβιακό, ώσπου φθάνουμε στο σήμερα, που καμαρώνουμε τα δικά μας παιδιά να αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες χάρη στη σωστή ποδοσφαιρική παιδεία που απέκτησαν και τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα. 

Η ιστορία αυτή είναι καταγεγραμμένη και μπορεί κανείς να την δει από κοντά στο Μουσείο μας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο  6943108992 (Αμπελικιώτης Γιώργος) και να επισκεφτούν το χώρο κατόπιν συννενόησης όλες τις ημέρες», δήλωσε στα Νέα της Λέσβου ο Πρόεδρος Στρατής Δαγκλής.

Πηγή Τα Νέα της Λέσβου /  Στρατης Τσιντωτας