Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια σχετικά με τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στην Λέσβο

Σεμινάριο Προστασίας Σχολικών Μονάδων


Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου,  το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» και την Αντιδημαρχία Εθελοντικών Οργανώσεων, Νέας Γενιάς & Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου Λέσβου, διοργάνωσε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, σειρά ενημερωτικών διαλέξεων σχετικά με τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου και την οργανωμένη αντισεισμική προστασία σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και λοιπά δημόσια κτίρια.

Τα σεμινάρια παρακολούθησαν οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών του νησιού, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Καρασάββας.

Στα σεμινάρια ομιλητές ήταν τα στελέχη του ΟΑΣΠ: α) Κούρου Ασημίνα, Γεωλόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης του ΟΑΣΠ, β)   Μπάκας Κωνσταντίνος, Πολιτικός Μηχανικός και γ) Αναστασία Ιωακειμίδου, Τοπογράφος Μηχανικός. Στη διάρκεια των σεμιναρίων παραδόθηκε στα στελέχη και στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, πληροφοριακό και εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές και τα σχολεία.

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, έγινε ενημέρωση από τα στελέχη του ΟΑΣΠ στα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη πολιτική προστασία στη Λέσβο.


Το εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό του σεμιναρίου είναι διαθέσιμο Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Λέσβου.