Ανακοίνωση της Έν. Συλλ. Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Λέσβου σχετικά με την ποσόστωση για τους υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία  δόθηκε η ποσόστωση και για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων  που είχαν εξαιρεθεί από την προηγούμενη .

Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ενταχθεί στο μέτρο της ποσόστωσης οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι η Ένωση ξεκίνησε αγώνα με έγγραφα και με πολλές επαφές τηλεφωνικές και προσωπικές ,ώστε να διορθωθεί αυτή η αδικία σε βάρος των συγκεκριμένων υποψηφίων .

Δεν παρατήσαμε τις προσπάθειες ακόμη και όταν φαινόταν ότι ήταν ακατόρθωτο .
Σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους δώσαμε μάχη ζητώντας την βοήθεια και συνεισφορά από διάφορους φορείς , βουλευτές ,Γενικούς Γραμματείς και όποιον άλλον  μπορούσε να βοηθήσει .

Μετά από περίπου  2,5 μήνες προσπαθειών καταφέραμε αυτό που κάποιοι στην αρχή μας έλεγαν ότι είναι χαμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 25/10/2017, ψηφίστηκε  τροπολογία πουαφορά την εφαρμογή της ποσόστωσης για την εισαγωγή μαθητών των σεισμόπληκτων περιοχών σε Στρατιωτικές Σχολές , Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας και Α.Ε.Ν Πλοιάρχων – Μηχανικών και αφορά αποκλειστικά τους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων του έτους 2017, από τις περιοχές Λέσβου, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα .

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Καρέκος Παναγιώτης
Καρίπης Παναγιώτης