Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτωβρίου ξεκινά η καινούργια προσκοπική χρονιά

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτωβρίου ξεκινά στη Λέσβο, η καινούργια προσκοπική χρονιά


Με τους καθιερωμένους αγιασμούς ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύρικο σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές με σωστά εκπαιδευμένους εθελοντές  ενήλικες βαθμοφόρους η νέα προσκοπική χρονιά.

-       Στη Μυτιλήνη λειτουργεί κάθε Κυριακή το 2ο Σύστημα Προσκόπων Μυτιλήνης στο Κιόσκι (δίπλα από το γήπεδο της γενικής γραμματείας Αιγαίου) και κάθε Σαββάτο το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στο Μακρύ Γιαλό (στο ύψος του γηπέδου απέναντι από τη μαρίνα).
Οι αγιασμοί θα πραγματοποιηθούν για το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων στο Μακρύ Γιαλό το Σαββάτο 7 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

Για το 2ο Σύστημα Προσκόπων στο Κιόσκι ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί επίσης.

-       Στο Μόλυβο λειτουργεί κάθε Σαββάτο το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας (στην πλατεία Λευκονίκου).

Ο αγιασμός για το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 7 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Πολλοί είναι οι γονείς που με τη νέα σχολική χρονιά αναζητούν να απασχολήσουν εξωσχολικά με κάτι εποικοδομητικό τα παιδιά τους. Ο Προσκοπισμός μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, συνδυάζει όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, πετυχαίνει μια πολυδιάστατη ανάπτυξη του παιδιού, το οποίο αποκτά ικανότητες, δεξιότητες, γνώσεις και αξίες.

Το παιδί μέσω του συστήματος μικρών ομάδων, το οποίο ο Προσκοπισμός εφαρμόζει για περισσότερο από έναν αιώνα, αναλαμβάνει ρόλους, αναπτύσσει το αίσθημα της συμμετοχής και της υπευθυνότητας, ενώ περνάει από την παθητική στάση σε έναν πιο ενεργητικό ρόλο.

Δημιουργεί παρέες, κοινωνικοποιείται, μαθαίνει να μοιράζεται, να φροντίζει τον εαυτό του και την ομάδα. Μαθαίνει να στηρίζεται στις δυνατότητές του, ενώ επιδιώκει συνεχή προσωπική και ομαδική βελτίωση. Αναπτύσσει το αίσθημα της ευγένειας, του σεβασμού, της ειλικρίνειας, της δικαιοσύνης, της αγάπης για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

Μέσα από το παιχνίδι με σκοπό και το σύστημα διαπαιδαγώγησης του Προσκοπισμού, όπου εφαρμόζεται η μάθηση στην πράξη, δημιουργούνται όλες οι κατάλληλες συνθήκες ώστε το παιδί να σκεφτεί, να στηριχτεί στις δυνατότητές του και να αυτοβελτιωθεί μέσα από την προσπάθειά του.
Όλα αυτά μέσα από τη φύση, τις εκδρομές και το παιχνίδι.


Πληροφορίες για συμμετοχή στα προσκοπικά συστήματα στη Λέσβο, στο τηλέφωνο 6932 408758.