GGO

OYZO

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Ενωμένα τα δυο σχολεία για το χρόνιο κτιριακό πρόβλημα-Κατάληψη και πορεία από 5ο Γυμνάσιο και Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης (pics, vid)

Από τις 6 το πρωί μαθητές και των δυο σχολείων προχώρησαν σε κατάληψη στο κτηριακό συγκρότημα που συστεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο και το Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης.

Για πρώτη φορά στα χρονικά 5ο Γυμνάσιο και Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης προχώρησαν σε μαζική κατάληψη και πορεία προς το Δημαρχείο Λέσβου για το χρόνιο πρόβλημα των κτηριακών εγκαταστάσεων.Από τις 6 το πρωί μαθητές και των δυο σχολείων προχώρησαν σε κατάληψη στο συγκρότημα σχολείων που συστεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο και του Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης.

Η κατάσταση στα δυο σχολεία έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια τόσο με την αύξηση του αριθμού των μαθητών στο μουσικό αλλά και με τις ιδιαιτερότητες στη λειτουργία του αφού πρόκειται για ένα ¨θορυβώδες¨ σχολείο που δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες στο 5ο γυμνάσιο Μυτιλήνης.

Μετά από 23 χρόνια παραμένει άλυτο το στεγαστικό πρόβλημα του μουσικού σχολείου Μυτιλήνης και επιδεινώνονται τα λειτουργικά προβλήματα στο 5ο γυμνάσιο από τη συστέγαση,

Αυτό μάλιστα δημιουργούσε συχνά εντάσεις και στις σχέσεις των δύο σχολείων. Οι μαθητές  στις συνεδριάσεις των 15μελών διαπίστωσαν ότι τα αιτήματά τους είναι κοινά και με κοινή διεκδίκηση θα επιδιώξουν την επίλυσή τους.Οι μαθητές των δύο σχολείων αποφάσισαν να συνεργαστούν και προχώρησαν από κοινού σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ζητώντας από το δήμο άμεση λύση του προβλήματος.

Οι μαθητές των δύο σχολείων πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτηριακό συγκρότημα.

Αμέσως μετά έκαναν πορεία από το συγκρότημα των σχολείων προς το Δημαρχείο Λέσβου (εμπορικό κέντρο) και απόντος του Δημάρχου Λέσβου, που όπως ειπώθηκε ο ίδιος δεν ήξερε κάτι και έφυγε για την Λαφιωνα παρέδωσαν τα αιτήματα τους στο αντιδήμαρχο καθαριότητας κ Κατζανο.

Ο κος Κατζανος απευθυνόμενος προς μαθητές και εκπαιδευτικούς δήλωσε ότι θα φέρει προς συζήτηση το θέμα στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευές, ενώ ο Δήμαρχος Λέσβου θα έχει άμεσα επαφές με τα αρμόδια υπουργεία για να λυθεί το κτηριακό πρόβλημα των σχολείων.

Οι μαθητές όχι και τόσο ικανοποιημένοι από αυτά που άκουσαν δήλωσαν πως θα κάνουν λίγο ακόμα υπομονή έως την Παρασκευή και αν δεν υπάρξει κάποια λύση θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις ποιο εντονότερες.

Οι μαθητές συνέχισαν πάντως την πορεία τους προς την Προκυμαία Μυτιλήνης ενώ μέσο της αγοράς βγήκαν στην Πλατεία Κυπριών Πατριωτών οδεύοντας αυτήν την ώρα από την Π. Βοστανη προς το κτηριακό συγκρότημα των 2 σχολείων.

Όπως δηλώσαν μαθητές στο LesvosPost «πρωτεύον θέμα είμαι η στέγαση και η συντήρηση του κτιριακού οικοδομήματος σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών, οι οποίες στην παρούσα κατάσταση δεν καλύπτονται. Εξίσου σημαντικό είναι το θέμα της σίτισης και της μεταφοράς που αφορά αποκλειστικά τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου. Επιπλέον, η έλλειψη καθηγητών σε βασικά μαθήματα τόσο γενικής όσο και μουσικής παιδείας, δημιουργεί προβλήματα στο καθημερινό πρόγραμμα με ύπαρξη κενών και διδακτικών ωρών που δεν πρόκειται να αναπληρωθούν. Ακόμη, τα δύο σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν σε ένα χώρο ο οποίος παρουσιάζει κενά ως προς την ασφάλεια, τις συνθήκες υγιεινή και της αντισεισμικής προστασίας που παρέχει στους μαθητές του.»Δείτε πως κατέγραψε live το lesvospost.com την κινητοποίηση ενώ αργότερα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε πλούσιο υλικό βίντεο και φωτογραφίες αλλά και τις δηλώσεις στην κάμερα του L.P του Αντιδημάρχου κ Κατζανου αλλά και του Δ/ντη του Μουσικού Σχολείου κ Ζαφειριου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com