Στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου

Στο 16 ου Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών, συμμετείχε με χαιρετισμό και παρέμβασή του ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και νυν βουλευτής Ν. Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.


Το Συνέδριο με θέμα «Η Εθνική Δικαιοσύνη υπό την ευρωπαϊκή της διάσταση», πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία από 20 έως 22 Οκτωβρίου 2017, υπό τη διοργάνωση της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών, μέλος της οποίας είναι ο κ. Αθανασίου, καθώς και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας με την ευκαιρία του εορτασμού των 150 ετών από την ίδρυση του Πρωτοδικείου Ηλείας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, διοργανωτές και συμμετέχοντες εξήραν τη συμβολή της Ελλάδος στον τομέα της Δικαιοσύνης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, που η χώρα μας προήδρευε του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρόεδρο του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.Ε.Υ.) τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες της διεθνούς δικαστικής συνεργασίας,  απαιτείται «νομική ομογενοποίηση» των δικαστικών συστημάτων όλων των Κρατών Μελών της Ε.Ε., καθώς ο πυλώνας της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.