12,6 εκατ. ευρώ για τον βιολογικό Πολιχνίτου- Βρίσας- Βατερών- Ξεκινάνε άμεσα τα έργα από την ΔΕΥΑΛ

12,6 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τον βιολογικό Πολιχνίτου- Βρίσας- Βατερών

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το έργο: «Αποχέτευση, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων Πολιχνίτου- Βρίσας- Βατερών», 12.630.500 ευρώ, εκ των οποίων 5.756.358 ευρώ είναι η επιλέξιμη, από ευρωπαϊκούς πόρους, δαπάνη

Ο συνολικός χρόνος για την υλοποίηση του έργου είναι 4 χρόνια περίπου.

Δικαιούχος του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου (ΔΕΥΑΛ).

Το έργο αφορά στην αποχέτευση και επεξεργασία των αστικών λυμάτων των οικισμών Πολιχνίτου, Βρίσας και Βατερών και πιο συγκεκριμένα:

Στην ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Πολιχνίτου και Βρίσας.

Στην κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Βατερών με το σύστημα κενού υπό πίεση.

Στο σύστημα μεταφοράς λυμάτων του συνόλου των παραπάνω οικισμών έως την εγκατάσταση Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Πολιχνίτου, Βρίσας, Βατερών.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να χρηματοδοτήσουμε το έργο του βιολογικού καθαρισμού των οικισμών Πολιχνίτου, Βρίσας και Βατερών με 5,7 εκατομμύρια ευρώ, ένα έργο σημαντικό τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου δημιουργούμε προϋποθέσεις αναβάθμισης της ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής».
Τι λέει η ΔΕΥΑΛ

Η ΔΕΥΑΛ και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι ακόμη μια προσπάθεια ένταξης μεγάλου έργου στην Προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 από τη ΔΕΥΑΛ είχε αίσιο τέλος.

Ένα πάγιο αίτημα των δημοτών και δημοτικών αρχών η πράξη «ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ, ΒΡΙΣΑΣ, ΒΑΤΕΡΩΝ», προϋπολογισμού 12.630.500 € εντάχθηκε για υλοποίηση από τη ΔΕΥΑ Λέσβου.
Για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε ότι όταν η προσπάθεια είναι συλλογική και προγραμματισμένη για την υλοποίηση ενός στόχου, μόνο θετικά αποτελέσματα υπάρχουν.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις πολλές ευχαριστίες μας στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Βορείου Αιγαίου για την αγαστή συνεργασία της και τη σημαντική βοήθεια της σε κάθε προσπάθεια μας.

                                                                                    Από τη ΔΕΥΑ Λέσβου