Το Γεωπάρκο Λέσβου στην έκθεση Γεωτουρισμού GeoFair 2017 στην Ponta Delgada, San Miguel island της Πορτογαλίας

Το Γεωπάρκο Λέσβου παρουσιάσθηκε από κοινού με τις άλλες περιοχές που έχουν αναγνωρισθεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα


Το Γεωπάρκο Λέσβου παρουσιάσθηκε από κοινού με τις άλλες περιοχές που έχουν αναγνωρισθεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO σε κοινό περίπτερο στην έκθεση Γεωτουρισμού GeoFair 2017 η οποία διοργανώθηκε στην Ponta Delgada, San Miguel island, στην Πορτογαλία από 7-9 Σεπτεμβρίου 2017 στα πλαίσια του 14ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γεωπάρκων.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο εκθεσιακό κέντρο στην καρδιά του λιμανιού της πόλης και επισκέπτες απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Ελληνικά Γεωπάρκα και τις δραστηριότητες γεωτουρισμού σε αυτά.

Στην έκθεση υπήρχαν 23 Εθνικά περίπτερα για κάθε μία από τις Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έχουν αναγνωρισθεί Γεωπάρκα από την UNESCO μαζί με τα τα περίπτερα της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής χώρες.

Η Λέσβος έδωσε το παρόν με ενημερωτικά φυλλάδια στην Πορτογαλική και Αγγλική γλώσσα, χάρτες και εκδόσεις προβολής του Γεωπάρκου Λέσβου!

Η έκθεση άνοιξε με την εκδήλωση που οργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τα Πορτογαλικά Ταχυδρομεία για την παρουσίαση της νέας σειράς γραμματοσήμων, τα οποία απεικονίζουν τα σημαντικότερα γεωλογικά μνημεία του Γεωπάρκου των 9 ηφαιστειογενών νησιών του συμπλέγματος των Αζορών.

Στην εκδήλωση παρουσίασης συμμετείχαν η Υπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Τουρισμού κα  Marta Isabel Vieira Guerreiro, ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων Καθ. Ν. Ζούρος και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γεωπάρκου Αζορών Καθ. Joao Nunes και η εκπρόσωπος των Πορτογαλικών ταχυδρομείων.


Η έκθεση Γεωτουρισμού λειτούργησε παράλληλα με την έκθεσης ανάδειξης της παραγωγικής φυσιγνωμίας των νησιών και των τοπικών προιόντων και αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την προβολή της Λέσβου σε απαιτητικούς επισκέπτες ενός από τους σημαντικότερους προορισμούς αειφόρου τουρισμού στον κόσμο!