Συλλήψεις μεταναστών στην Μόρια και στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης για πλαστογραφία πιστοποιητικού και διάφορα αδικήματα

Συλλήψεις μεταναστών στην Μόρια και στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Σύλληψη δύο (2) ατόμων στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, την Πέμπτη (14-09-2017) στον κρατικό αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, δύο (2) αλλοδαπές, ηλικίας 18 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθείσες προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, δύο (2) δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία όπως διακριβώθηκε, άνηκαν σε διαφορετικά αλλοδαπά πρόσωπα και έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.

Το παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.





Σύλληψη ενός ατόμου στη Μόρια της Λέσβου, για πλαστογραφία πιστοποιητικού

Συνελήφθη, την Παρασκευή (15-09-2017) στη Μόρια της Λέσβου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, ένας  αλλοδαπός, ηλικίας 27 ετών, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία πιστοποιητικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο συλληφθείς επέδειξε ως ταξιδιωτικό έγγραφο, σε αρμόδια, για τη διαχείριση αλλοδαπών, υπηρεσία της Λέσβου, ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε, άνηκε σε διαφορετικό πρόσωπο - αλλοδαπό.

Το πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.