Συλλήψεις μεταναστών σε αεροδρόμιο και στο κέντρο της Μυτιλήνης για διάφορα αδικήματα

Συλλήψεις μεταναστών


Σύλληψη ενός ατόμου στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (12-09-2017), στον κρατικό αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, μία  αλλοδαπή, ηλικίας 19 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικού, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Συγκεκριμένα, η συλληφθείσα προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ένα (1) δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστό και έφερε στοιχεία διαφορετικού προσώπου.

Επίσης, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στην προαναφερόμενη αλλοδαπή είχε επιβληθεί, από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, ο περιοριστικός όρος της μη απομάκρυνσή της από το νησί της Λέσβου.

Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.





Σύλληψη τριών (3) ατόμων στη Μυτιλήνης, για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, την Δευτέρα (11-09-2017), στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 18, 22 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, οι συλληφθέντες επέδειξαν ως ταξιδιωτικά έγγραφα τρία (3) δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστά.

Επίσης, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στους προαναφερόμενους αλλοδαπούς είχε επιβληθεί, από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, ο περιοριστικός όρος της μη απομάκρυνσή τους από το νησί της Λέσβου.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.