Στη Μυτιλήνη ξανά ο συντονιστής της εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ και Τουρκίας-Θα επισκεφτεί την Μορια και τον Καρα Τεπε

Την Πέμπτη στη Μυτιλήνη ο συντονιστής της εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ και Τουρκίας

Τη Μυτιλήνη επισκέπτεται την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, ο Μάρτιν Βερβέι, συντονιστής της εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Ο κ. Βερβέι θα συναντηθεί με τις τοπικές αρχές ενώ θα επισκεφθεί τους καταυλισμούς στον καρά Τεπέ και τη Μόρια. Η επίσκεψη του Ευρωπαίου αξιωματούχου γίνεται προκειμένου να δει από κοντά την επικρατούσα στο νησί κατάσταση υπό το φως της μεγάλης πρόσφατης αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου ο κ. Βερβέι παρουσιάζοντας στις τοπικές αρχές αλλά και στα μέσα ενημέρωσης το σχέδιο δράσης για την εφαρμογή της δήλωσης, είχε ανακοινώσει πως επιδίωξή του ήταν να έχουν αποσυμφορηθεί τα νησιά μέχρι τον Απρίλιο.

Ας σημειωθεί ότι στις αρχές Ιανουαρίου στη Λέσβο ζούσαν εγκλωβισμένοι 5.591 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι είχαν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου, ενώ σήμερα, σύμφωνα με επίσημες πηγές, στη Λέσβο ζουν περισσότερα από 6.300 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ