Η «Μαϊμού» του αθλητισμού της Λέσβου όπως κάθε Τρίτη έτσι και σήμερα αποκαλύπτει πολλά

Άντε και κοντεύουμε υπομονή. Να ξεκινήσουν λέω πρωταθλήματα και κύπελλα να δούμε λίγο μπαλίτσα γιατί πήξαμε στην προπόνηση και στα φιλικά άνευ ουσίας και σημασίας (για τον κόσμο).


Για να δούμε τι έχει σήμερα η μαϊμού μας:

- Ο Πρόεδρος (ένας είναι μην ρωτάτε) μαθαίνω είναι πεισμωμένος και αποφασισμένος να ξανά επιστρέψει. Έτσι τουλάχιστον διατείνεται. Δεν είμαι και σίγουρος όμως πως θα το κάνει. Εκτός αν έχει αλλάξει μυαλά. Και αυτός και οι γύρω του. Γιατί αν είναι να επιστρέψει με τα «παλιά» καλύτερα να μην το επιχειρήσει καν. Εννοώ να έχει μάθει από τα λάθη του.

- Μεταγραφές παικτών ξέραμε, μεταγραφές παραγόντων επίσης, μεταγραφή φροντιστή μέχρι τώρα δεν είχαμε δει. Τουλάχιστον σε επίπεδο Super League. Καλορίζικος λοιπόν ο Σαράντος στον Ατρόμητο. Μόνο ο Καρτάλης ξέμεινε…. Ή μήπως όχι?

- Ο καραφλός στην Αγ. Παρασκευή έμαθα έφερε τον Μέγκαχεντ. Ναι αυτόν που έπαιζε πέρυσι στην Καλλονή (το έπαιζε είναι σχετικό). Θα μου πεις εδώ έφερε παίκτη από την Μαρσέιγ, έναν πρώην του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να φέρει. Κατά τα άλλα αίθριος ο καιρός κατάλληλος για βοσκή…

- Όλο εκπλήξεις είναι αυτός ο Ψαρρόπουλος. Γύρω – γύρω στην «γειτονιά» του μας τρέχει τελευταία. Μια στο Ίππειος, μια στην Καρίνη. Του χρόνου τα συμφωνήσαμε με τον Σάλτα. Οι κληρώσεις Αύγουστο και στα Βατερά διήμερο. Με κρασί και γιαπράκι δεν γιορτάζεται η εκλογή στην ΕΠΟ…

- Και μιας και ανέφερα ΕΠΟ, μην νομίζετε πως ήταν εύκολο να πάρει την προεδρία της επιτροπής διοργανώσεων ο Ψαρρόπουλος. Τα «κοράκια» πεσαν δίπλα να φάνε, αλλά δεν τα κατάφεραν. Και αυτό γιατί ο Γραμμένος τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Ψαρρόπουλο και τον συμβουλεύεται για όλα αφού είναι ο πιο παλιός και έμπειρος μέσα εκεί πλέον.

- Χαρές χτες ο Βαρβαγιάννης μόλις βγήκε ο Αιολικός αντίπαλος. Το χε προβλέψει κιόλας και του κατσε και μια χαρά. Και εισιτήρια θα κόψει παραπάνω και δεν θα του πει και κανείς τίποτα αν αποκλειστεί.

- Το ματς που δεν χάνω πάντως με τίποτα είναι το Ανεμώτια – Αίγειρος. Για πολλούς και διαφόρους λόγους.

- Πάμε λίγο και στα γήπεδα. Η ΓΓΑ ανακοίνωσε πως στην Λέσβο θα γίνουν δυο παρεμβάσεις, μια στο γήπεδο Άντισσας που θα στρωθεί με χλοοτάπητα και μια στο γήπεδο 5χ5 του Πλωμαρίου. Αντί για του Μολύβου δηλαδή θα γίνει της Άντισσας. Και αυτό γιατί όπως έμαθε η μαιμουδίτσα, ένας ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ που κατέχει θέση στην ΓΓΑ είναι από την Άντισσα και «έσπρωξε» το θέμα του δικού της γηπέδου.

- Καλά εκεί στον Δήμο κοιμούνται? Θα γίνει γήπεδο στην Άντισσα που μέχρι πρότινος δεν είχε καν ομάδα (να γίνει δεν λέμε όχι αλλά να γίνουν προηγουμένως αυτά που προηγούνται), που θα υπάρχει κοντά και αυτό του Μεσοτόπου και θα μείνει και πάλι χωρίς «χόρτο» η πλευρά Πέτρα- Μολύβου κτλ.

- Και από όλα αυτά τα χρήματα που δίνονται σε όλη την Ελλάδα, στην Λέσβο αναλογούν 230 χιλιάδες ευρώ? Εντάξει το ξέρουμε πως δεν υπάρχουν άνθρωποι ικανοί στον αθλητισμό διοικητικά στην Λέσβο εδώ και χρόνια. Ή λάθος. Υπάρχουν ελάχιστοι που δεν αξιοποιούνται. - Θα προτείνω κάτι στον Δήμαρχο ο οποίος έχει ένα κακό. Δεν ακούει. Αλλά επειδή τα γραπτά μένουν εγώ θα το γράψω. Να δημιουργήσει μια αντιδημαρχία αθλητικών έργων και να βάλει εκεί δυο ανθρώπους που θα μπορούν να ασχολούνται με τις αθλητικές υποδομές και μόνο. Αν δεν έχει εκλεγμένους να προσλάβει ειδικούς συμβούλους που να κάνουν την δουλειά αυτή. Έχει προσλάβει ένα σωρό άσχετους (ναι άσχετους) μόνο και μόνο για να παίρνουν μισθό και να φέρουν ψήφους όταν έρθει η ώρα. Και αν δεν έχει δικαίωμα άλλης αντιδημαρχίας να καταργήσει μια από αυτές που έχει. Την εθελοντισμού ας πούμε. Δεν είναι δυνατόν παντού να παίρνουν εκατομμύρια για αθλητικά έργα και εδώ απλά να είναι…Τρίτη.

-          Συγχύστηκα πάω να φάω την μπανάνα μου να ηρεμήσω.


Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…… Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…


Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.