Συλλήψεις μεταναστών σε Μόρια και αεροδρόμιο Μυτιλήνης για διάφορα αδικήματα

Συλλήψεις μεταναστών σε Μόρια και αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Σύλληψη τριών (3) ατόμων στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, το Σάββατο (09-09-2017), στον κρατικό αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 18, 19 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, τρία (3) δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστά και έφεραν στοιχεία διαφορετικών προσώπων.

Επίσης, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στους προαναφερόμενους αλλοδαπούς είχε επιβληθεί, από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, ο περιοριστικός όρος της μη απομάκρυνσή τους από το νησί της Λέσβου.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.






Σύλληψη ενός ατόμου  στη Μόρια της Λέσβου,
για πλαστογραφία πιστοποιητικού και  για ψευδή ανωμοτί κατάθεση

Συνελήφθη, το Σάββατο (09-09-2017) στη Μόρια της Λέσβου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, μία αλλοδαπή, ηλικίας 68 ετών, η οποία κατηγορείται για πλαστογραφία πιστοποιητικού  και  για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η 68χρονη επέδειξε ως ταξιδιωτικό έγγραφο, σε αρμόδια, για τη διαχείριση αλλοδαπών, υπηρεσία της Λέσβου, ένα διαβατήριο συριακών Αρχών, το οποίο όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστό και έφερε στοιχεία διαφορετικού προσώπου.

Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου διενεργείται προανάκριση.