Χωρίς υπάλληλο το κλειστό γήπεδο μπασκετ στην Νεαπολη Μυτιλήνης- Στον αέρα η έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων μπασκετ

Χωρίς υπάλληλο το κλειστό γήπεδο μπασκετ 


Με τα πρωταθλήματα όλων των αθλημάτων να βρίσκονται ένα βήμα πριν την έναρξή τους, δεν έχει ακόμη βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει σε όλους σχεδόν τους αθλητικούς χώρους, με συνέπεια οι σύλλογοι να βρίσκονται στον «αέρα».

Γράφει ο Στρατης Τσιντωντας

Γράφαμε τις προάλλες για τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις και αντί τα προβλήματα να μειωθούν, προκύπτουν μεγαλύτερα καθώς το Κλειστό της Νεάπολης παραμένει εκτός λειτουργίας και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ομάδες γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος για να το λειτουργήσει.

Την Τρίτη εκπρόσωποι σωματείων του μπάσκετ επισκέφτηκαν το Νομικό Πρόσωπο για να μοιραστούν οι ώρες προπονήσεων, αλλά με έκπληξη άκουσαν από τον Πρόεδρο Δημήτρη Αλεξίου να τους ανακοινώνει πως δεν υπάρχει υπάλληλος που θα λειτουργεί το Κλειστό και ως εκ τούτου δεν μπορεί ακόμη να δοθεί προς χρήση. Ο κ. Αλεξίου ζήτησε λίγες μέρες για να μιλήσει με τον Δήμαρχο και να βρεθεί μια λύση, πιθανότατα με την μετακίνηση κάποιων υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες, κάτι που πιθανότατα και θα συμβεί. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως ενώ το Κλειστό εδώ και μήνες δεν έχει υπάλληλο και ενώ όλοι γνωρίζουν πως τον Σεπτέμβρη θα πρέπει να δοθεί προς χρήση, γιατί δεν προνόησαν να λύσουν το θέμα νωρίτερα αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο και πέντε για να ψάχνουμε την λύση;

Δεν μπορούν να προσλάβουν μόνιμο υπάλληλο

Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι να βρεθεί μια προσωρινή λύση με έναν υπάλληλο από τα οκτάμηνα ή τα τρίμηνα που εργάζονται αυτή την στιγμή στον Δήμο, αλλά μια μόνιμη και σταθερή. Αυτή την στιγμή το νομικό πρόσωπο δεν μπορεί να προσλάβει μόνιμους υπαλλήλους, παρά το ότι έχει τεράστιες ελλείψεις στους αθλητικούς χώρους που διαχειρίζεται σε όλο το νησί. Παράλληλα δεν έχει και στήριξη ουσιαστική από τον Δήμο, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που προσλαμβάνονται με συμβάσεις και απασχολούνται στα γήπεδα, με τους περισσότερους να «βολοδέρνουν» στα πάρκα και στα γραφεία.


Μάλιστα το οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός πως ενώ στα γήπεδα δεν υπάρχει υπάλληλος για δείγμα, στα γραφεία συνωστίζονται υπάλληλοι για τους οποίους κανείς δεν ξέρει το ακριβές αντικείμενο εργασίας τους. Για να μπορέσει να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το νομικό πρόσωπο θα πρέπει να συσταθεί ο Οργανισμός, ο οποίος όμως δεν μπορεί αυτή την στιγμή να λειτουργήσει, γιατί απλά δεν υπάρχουν υπάλληλοι να τον συστήσουν!