Στην Μυτιλήνη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας

Στην Μυτιλήνη θα βρεθεί σε λίγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.


Έκτακτη επίσκεψη στην Μυτιλήνη θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο κος Μουζαλας αποφάσισε να επισκεφτεί την Λέσβο μετά και τις όλο ένα και αυξανόμενες ροές μεταναστών προς το νησί μας..

Σύμφωνα με πληροφορίες μας θα έχει επαφές με την δημοτική και περιφερειακή αρχή, ενώ θα επισκεφτεί το Hot Spot της Μοριας αλλά και τα νέα κτήρια της Υπηρεσίας Ασύλου στην Παγανη.

Ενημέρωση από την ΕΡΤ

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας  ο οποίος επισκέπτεται  το χοτ σποτ της Μοριας συνοδεύοντας τον υπουργό Εσωτερικών της Εσθονίας  Αντρε Ανβελτ αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, στο πλαίσιο ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Εσθονία  από την 1η Ιουλίου και για ένα εξάμηνο .

Στη συνέχεια οι δύο Υπουργοί θα επισκεφτούν τα γραφεία της υπηρεσίας ασύλου που ετοιμάζονται σε κτίριο στην Παγανή προκειμένου να μετακινηθεί η υπηρεσία μέσα από το χοτ σποτ, σε ανεξάρτητο χώρο. Σχεδιασμός που εδώ και ένα χρόνο είχε ανακοινωθεί και υλοποιείται.

Επόμενος σταθμός των δύο υπουργών είναι η Κως στην οποία θα μεταβούν με ελικόπτερο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η λύση που ο συγκεκριμένος υπουργός προέταξε  για την προσφυγική κρίση στην άτυπη συνάντηση των υπουργών δικαιοσύνης και εσωτερικών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα στο Ταλίν της Εσθονίας, ήταν οι επαναπροωθήσεις. «Εάν τους στέλνουμε πίσω ίσως να είναι το πρώτο και σημαντικότερο προληπτικό μέτρο, που θα τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει λόγος να έρθουν,» δήλωσε ο Αντρε Ανβελτ, υπουργός εσωτερικών της Εσθονίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του euronews.com .