Οι αποκαλύψεις της Τρίτης από την «Μαϊμού» του αθλητισμού της Λέσβου

Κάθε πέρυσι και καλύτερα λέει η παροιμία και δυστυχώς το βιώνουμε και στον αθλητισμό της Λέσβου.


Από πού να ξεκινήσει κανείς και τι να πρώτο σχολιάσει με όσα συμβαίνουν επί καθημερινής σχεδόν βάσης στον χώρο μας, ο οποίος δυστυχώς δεν έχει μάθει ακόμη από τα λάθη του.

Όσοι ασχολούνται δηλαδή. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι όμως πριν μπούμε στα ενδότερα. Η στήλη αυτή εδώ έχει δυο στόχους. Να ψυχαγωγήσει και να αναδείξει μερικά από τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στον χώρο του αθλητισμού. Με την ματιά και την κρίση του υπογράφοντος. Είναι προσωπικές απόψεις και κρίσεις, (κάτι που συνήθως συμβαίνει στην δημοκρατία) και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν όλοι με αυτές. Όποιος διαφωνεί υπάρχει ευχαρίστως ο αντίλογος με επιχειρήματα φυσικά να τον καταγράψουμε και να τον δημοσιεύσουμε. Μέχρι εκεί όμως.

Υποδείξεις, απειλές, τηλεφωνήματα τρίτων κτλ δεν θα γίνονται δεκτά γιατί η μαιμού δεν είναι από τα ζώα που τα κουμαντάρεις εύκολα. Αυτά προς το παρών…

- Δικαιώθηκε λέει η Καλλονή στο θέμα της χρήσης του Σταδίου Μυτιλήνης, αφού το δικαστήριο αποφάσισε πως το παραχωρητήριο που της είχε δώσει τότε το Νομικό Πρόσωπο για δέκα χρόνια έχει ισχύ. Η μετά θάνατον δικαίωση με λίγα λόγια. Τζάμπα και τα δικαστήρια και οι κόντρες και όλα.

- Το παραπάνω όμως θα πρέπει να γίνει μάθημα στους Αυτοδιοικητικούς για το πώς χειρίζονται την δημοτική περιουσία. Γιατί αυτή την φορά στάθηκαν τυχεροί που η ομάδα διέλυσε και δεν έχει ουσιαστική ισχύ το παραχωρητήριο. Διαφορετικά αν κανείς το έψαχνε καλύτερα μέχρι φυλακή μπορούσαν να πάνε μερικοί. Όχι εδώ βέβαια, σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν νόμοι και κανόνες, μην ανησυχείτε…

- Ένα φιλικό της προκοπής έπαιξαν στον Αιολικό και άρχισαν αμέσως οι προβληματισμοί. Ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει, καθώς ακόμα είμαστε στην αρχή. Απλά ότι είδατε προχθές στον Ταρλά έχει και την εξήγηση του. Δεν πας να παίξει δυο φιλικά μέσα σε 24 ώρες ένα σε πλαστικό και ένα σε βαρύ ακούρευτο φυσικό χορτάρι. Και επιτέλους οργανώνεις λίγο την ομάδα, βάζεις έναν γενικό αρχηγό να έχει έναν άνθρωπο να πει τον «πόνο» του ο Πολλαετίδης και να κουμαντάρει τα αποδυτήρια, προχθές ότι ήθελε ο καθένας έκανε και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Έτσι είναι Ανδρέα μου, ε συγνώμη Σταύρο ήθελα να πω.

- Πάμε και στον Διαγόρα που από χτες «τσακωνόμαστε», σε καλό κλίμα όμως, για τα όσα έγιναν στο φιλικό με τον Αιολικό. Όσο και να θέλουν να υποβαθμίσουν τα όσα έγιναν στον Ταρλά, η αλήθεια είναι μια. Πως ούτε φιλικό ήταν το παιχνίδι, η κλωτσιά έπεσε σύννεφο και από τους δυο αλλά κυρίως από τους Διαγορίτες και για αυτό και δεν πρόκειται να γίνει το άλλο φιλικό που είχαν προγραμματίσει οι δυο ομάδες. Δεν το ξέρω αν θα γίνει, αλλά το υποθέτω και είμαι σχεδόν σίγουρος. Δεν το ρισκάρουν και καλά θα κάνουν και οι δυο. Γιατί αν είναι να σκοτωθούν ξανά δεν έχει νόημα. Άλλον σκοπό έχουν τα φιλικά προετοιμασίας. Και μην ξεχνάμε πως ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον αφού θα είναι στον ίδιο όμιλο. Μην κάνουμε τα καλά του Αιγέα με τον Αιολικό πριν χρόνια ή της Αγ. Μαρίνας. Αγωνιστικά πάντως ο Τόμυ μια χαρά ήταν. Και οργανωμένος. Πολύ οργανωμένος.

- Τα χρόνια πέρασαν αλλά εγώ τον Αμπελικιώτη προχθές τον απόλαυσα ως διαιτητή. Και όπως πήγε το παιχνίδι, μια χαρά το έβγαλε. Εδώ έχει παίξει Παναθηναικό – Ολυμπιακό με το ΟΑΚΑ να βράζει και τον καπετάνιο με τα κουμπούρια, στον Καπταγιάννη και στον Αχείμαστο θα κόλλαγε? –

-Αλλά εκεί στον Σύνδεσμο πολύ τυπικότητα ρε παιδί μου. Δεν μπορούσαν δηλαδή να ορίσουν μια τριάδα ανεπίσημα και ας μην ήταν αξιολογημένοι. Ας έβαζαν τον Μποντάκη να παίξει με τον Οικονόμου. Λες και σε όλα πια είναι τυπικοί εκεί. Τι δεν είναι? Σωπάτε καλέ…

- Βρε Βάιε δεν βαρέθηκες να τσακώνεσαι? Εντάξει έχεις απωθημένα με τον Αιολικό αλλά ο κόσμος μας είναι μικρός και το νησί επίσης και όλοι κάνουμε κύκλους. Πάλι θα ξανά συναντηθείτε, δεν υπάρχει λόγος.

- Του Σταυρού μεθαύριο, να δούμε ποιος Σταύρος θα πάρει τηλέφωνο ποιόν για ευχές. Όχι τίποτα θα έχουν βγει και οι όμιλοι και όσο να το κάνεις θα επηρεάσουν τις… ευχές.

- Μιας που είπα όμιλοι, το σενάριο που έπαιζε για τις ομάδες μας στην Γ Εθνική ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Τι νομίζετε πως πάει ο Ψαρρόπουλος στην Επιτροπή, λέει αυτό είναι και τέλος? Αμ δε. Έχει και άλλους που ζητάνε πράγματα και δεν μπορούν να μην πάρουν όλοι από κάτι.

- Καλά βρε δήμαρχε 5.000 ευρώ για αθλητικό υλικό στο Κέντρο Υποδοχής στην Μόρια και δεν έχουμε υπάλληλο στο Κλειστό?

- Μιας που είπα δήμαρχος, εντός της ημέρας θα βγει μια είδηση που έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Άμα έμαθε να ακούει ο Δήμαρχος, κάτι γίνεται…

- Δεν μας φτάνουν τα δικά μας έχουμε και μερικούς που έχουν κάνει μπίσνα το ποδόσφαιρο και μας ζητάνε και τα ρέστα. Μην την τσιγκλάτε και πολύ την μαιμού….

 - Πω - πω πέρασε η ώρα και έχουμε και Τσαμπιόνια σήμερα, πάω να μαγειρέψω θα ρθουν οι φίλοι μου από την ζούγκλα να δούμε το ματσάκι.


Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…… Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…


Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.