Στιγμές καλοκαιριού έζησε το Ιππειος Λέσβου-Πλήθος κόσμου στην 5η Γιορτή Σύκου- Ρεπορτάζ LesvosPost (VID, PICS)

Πιστός στο ραντεβού του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, την 5η Γιορτή Σύκου.

Αποστολή Ιππειος Λέσβου | LesvosPost.com

Η γιορτή ξεκίνησε από την αγορά του χωριού, όπου μέλη του Συλλόγου συνόδευσαν συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής, ενώ μικρά κορίτσια ντυμένα στα λευκά, προσέφεραν στους παρευρισκόμενους σύκα της περιοχής, μέσα σε καλάθια. Η πομπή κατέληξε στο πάρκο, όπου τα κορίτσια αυθόρμητα χόρεψαν μαζί με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής.

Στο πεζοδρόμιο του πάρκου, υπήρχε έκθεση γλυκών από σύκα, τα οποία ο Πολιτιστικός Σύλλογος προσέφερε στους επισκέπτες για να δοκιμάσουν τις γεύσεις της περιοχής. Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν επίσης εκθέματα με βάση το σύκο, δρώμενα που έδειχναν την παρασκευή του σύκου, καθώς και έκθεση παλιάς φωτογραφίας. Κατά την διάρκεια της γιορτής ο σεφ Νικόλαος Μουστάκας ετοίμασε φαγητό και σαλάτες με βάση το σύκο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου και εμπνευστής της εκδήλωσης, Ευάγγελος Σάλτας, σε σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στις ποικιλίες και στην ιστορία της παραγωγής σύκου του κάμπου Ιππείου, ενώ τόνισε ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές σήμερα για την επαναδραστηριοποίηση της παραγωγής και εμπορίας του, μετά και την επιτυχημένη προβολή του, από τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου, τα τελευταία χρόνια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Σάλτας, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες αυτοδιοικήτικες εκλογές κος Παναγιώτης Ζαφειριου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Εταιρείας Ανάπτυξης Β.Αιγαίου κος Προκοπής Συνανης καθώς και άλλοι επίσημοι…

Στην γιορτή έλαμψε με την απουσία του ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός καθώς και εκπρόσωπος της περιφέρειας.

Αξίζει να τονίσουμε ότι υπήρχε δωρεάν μεταφορά με πούλμαν από την Μυτιλήνη από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία «PARIS TOURS», «Variamis Tours» και «Samiotis Tours».

Στο τέλος της 5ης γιορτής Σύκου στο κέντρο της αγοράς ο Νίκος Ανδρικος και η παρέα του διασκέδασαν τον κόσμο με παραδοσιακή μουσική.

Η γιορτή αυτή που έχει γίνει θεσμός δεν στέκεται μόνο στην παράδοση, αλλά πολύ περισσότερο θέλει να παρακινήσει τους κατοίκους της περιοχής μας και πιο πολύ τους νέους, να ασχοληθούν ξανά με την καλλιέργεια-παραγωγή και εμπορία του σύκου.

To LesvosPost όπου ήταν χορηγός επικοινωνίας της όμορφης εκδήλωσης παραβρέθηκε με 3 άτομα αποστολή στο Ιππειος και κατέγραψε τα παρακάτω πλάνα αλλά και φωτογραφίες. Στην κάμερα του LesvosPost μίλησαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, οι γυναίκες και τα μέλη του συλλόγου αλλά και ο σεφ Νικόλαος Μουστάκας.

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα μας που είναι μια ευγενική χορηγία του Paris Tours


Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ από την 5η Γιορτή Σύκου


Για την αποστολή στο Ιππειος βοήθησαν οι:

Επιμέλεια: Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτης LesvosPost.com)

Ρεπορτάζ-Φώτο-Βίντεο: Μαριλένα Σαχινι (Βοηθός αρχισυντάκτη LesvosPost.com)

ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ: Στεφάνου Αναστάσιος-Ραφαήλ (Ειδικός συνεργάτης LesvosPost)

Χορηγός βίντεο: Paris Tours

Χορηγός αποστολής: Λογιστικό Γραφείο Στεφάνου Κων/νος-Στεφάνου Γεώργιος Ο.Ε (Ικτίνου 2 4ος όροφος Μυτιλήνη)

Παραγωγή, μοντάζ, επεξεργασία:  LesvosPost Media Group

Σεπτέμβριος 2017