«Απασφαλισε» ο Δήμαρχος Λέσβου- Απάντηση με δική του επιστολή στον Σ. Τζιμη- Βαριές κουβέντες με φόντο τις εκλογές του 2019

«Απασφαλισε» ο Δήμαρχος Λέσβου


Μετά το κράξιμο που έφαγε ο Δήμαρχος Λέσβου από τους πολίτες και τα τοπικά ΜΜΕ για την μη απάντηση του στα λεγόμενα και τις καταγγελίες του πρωην αντιδημάρχου Σ. Τζιμη, χτες αποφάσισε με μια δική του μακροσκελή επιστολή να απαντήσει στις καταγγελίες και στα λεγόμενα του πρωην αντιδημάρχου και πρώτου σε σταυρούς κ Τζιμη.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Λέσβου:

Κύριε Τζιμή,

Αγαπητέ Στράτο,

Με ιδιαίτερη έκπληξη διάβασα την επιστολή ανεξαρτητοποίησής σου, η οποία είναι μια αδικαιολόγητη και γεμάτη εμπάθεια προσωπική επίθεση εναντίον μου.

Αναφέρεις στην επιστολή σου ότι έδωσες χρόνο στον εαυτό σου και στην ηγεσία να συγκλίνει προς το καλύτερο και προς τις αρχές που πρεσβεύεις. Η αλήθεια είναι ότι προέβης σ’ αυτή την ενέργεια όταν δεν εκπληρώθηκε η προσωπική σου επιθυμία να αναλάβεις την Αντιδημαρχία Τεχνικών έργων ή την Προεδρεία του Λιμενικού Ταμείου. Παρά το γεγονός ότι σου προτάθηκε θέση κοντά στο γνωστικό σου αντικείμενο, η επιμονή σου στην ανάληψη των παραπάνω θέσεων ήταν πρωτοφανής και όπως φαίνεται σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Με κατηγορείς ότι η επιλογή των αντιδημάρχων και των συνεργατών γίνεται με βάση την πολιτική μου επιβίωση και  στόχο την ψηφοθηρία. Όμως και πάλι το επιχείρημά σου δεν ευσταθεί. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να υποκύψω στην επιμονή σου και να διατηρηθείς, ως πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, στη θέση την οποία είχες. Αντίθετα, δε συνέβη κάτι τέτοιο διότι το μόνο κριτήριό μου στην επιλογή Αντιδημάρχων και συνεργατών είναι οι ικανότητές τους και η προσφορά τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Γι’ αυτό το λόγο σου πρότεινα την ανάληψη αναβαθμισμένης θέσης ευθύνης, συναφή με το γνωστικό σου αντικείμενο και τις ικανότητές σου την οποία αρνήθηκες.  Αν όντως ο στόχος μου ήταν η πολιτική μου επιβίωση δεν θα έπρεπε να έχω πράξει το ίδιο και με τους άλλους Δημοτικούς Συμβούλους που επέλεξαν να ανεξαρτητοποιηθούν; Συνεπώς, τόσο ο ανασχηματισμός Αντιδημάρχων του Φεβρουαρίου, όσο και η στάση μου στις ανεξαρτητοποιήσεις Δημοτικών Συμβούλων, δείχνουν ξεκάθαρα τις αρχές με βάση τις οποίες ασκείται η διοίκηση από τη σημερινή δημοτική αρχή και εμένα προσωπικά.

Με κατηγορείς για κατασπατάληση χρημάτων φορολογούμενων πολιτών, φέρνοντας ως παράδειγμα την ΔΕΔΑΠΑΛ. Τονίζεις, μάλιστα, ότι εκτελούσες τα καθήκοντά σου ως άμισθος. Στην πραγματικότητα όμως, αποκρύπτεις ότι λάμβανες αντιμισθία αντιδημάρχου και με βάση τον νόμο και όχι από επιλογή δεν μπορούσες να λάβεις κάποια άλλη αποζημίωση. Για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ΔΕΔΑΠΑΛ, οι αποφάσεις έχουν παρθεί από την Γενική Συνέλευση της εταιρείας. Συγκεκριμένα, ορκωτοί λογιστές πρότειναν και η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την συμμετοχή περισσότερων ατόμων στην διοίκηση με ουσιαστικό ρόλο. Παράλληλα, αναφέρεσαι σε «έλλειμα» της ΔΕΔΑΠΑΛ ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ζημιές χρήσεως. Προδιαγράφεις μάλιστα το αποτέλεσμα του ισολογισμού του τρέχοντος οικονομικού έτους, ο οποίος σε διαβεβαιώνω ότι θα σε διαψεύσει. Το μεγαλύτερο όμως σφάλμα σου είναι η ατυχή σύγκριση του έργου της ΔΕΔΑΠΑΛ σήμερα με αυτό της εταιρείας κατά την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, τη στιγμή που  γνωρίζεις πολύ καλά ότι η ΔΕΔΑΠΑΛ σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας επισκεύασε μεγάλο αριθμό οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Λέσβου που είχαν βρεθεί σε αχρηστία, ανέλαβε εργασίες και δαπάνες συντήρησης πρασίνου, κράτησε καθαρή την πόλη και τα χωριά της Λέσβου ενώ παράλληλα διαχειρίστηκε ένα τεράστιο όγκο σωσιβίων και απορριμμάτων σε παραλίες και δρόμους από τις προσφυγικές ροές.  Γνωρίζεις επίσης ότι ήδη έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για την μείωση των ανταποδοτικών τελών σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και συνεπώς όχι μόνο δεν αυξήθηκε το βάρος στους φορολογούμενους συμπολίτες μας αλλά σε πολλές περιπτώσεις μειώθηκε.

Τέλος, στις καταγγελίες κατά του ήθους μου δεν θα ήθελα να απαντήσω, καθώς ο καθένας κρίνεται από την κοινωνία και τους συμπολίτες μας. Η αγωνία σου για τις επόμενες εκλογές ίσως είναι αυτή που σε ώθησε στο να γράψεις αυτό το ατυχές κείμενο. Γι’ αυτό μαζί με την ευχή μου για καλή τύχη στην από εδώ και πέρα πορεία σου θέλω να σου επαναλάβω ότι στην πολιτική η πικρία και η εμπάθεια δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος, οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας, συνεπώς όποιος βιάζεται καίγεται.

Με εκτίμηση,
Δήμαρχος Λέσβου
Σπύρος Γαληνός


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ:

Εκτός δημοτικής αρχής Γαληνού ο Στρατης Τζιμης- Επιστολή ανεξαρτητοποίησης με αιχμές και καρφιά για τον Δήμαρχο ΛέσβουΑπάντηση δημάρχου Λέσβου στον Σ, Τζιμη- Απόλυτη σιωπή για τις καταγγελίες του πρώην αντιδημάρχου προς τον κ Γαληνό