Κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης στην Μυτιλήνη- Πάνω από 10 περιστατικά στο νοσοκομείο

Αυξημένα περιστατικά τροφικής δηλητηριασεις πολιτών


Αυξημένα περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης πολιτών και περιστατικών γαστραλγίας που αποδόθηκαν και αυτά στην κατανάλωση φαγητού, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες ημέρες γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Μυτιλήνης, ενώ χθες έγινε και εισαγωγή ασθενούς στην Παθολογική Κλινική, καθώς κρίθηκε αναγκαίο λόγω υποκείμενου χρόνιου νοσήματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όπως αναφέρουν αποκλειστικά τα Νέα της Λέσβου στο σημερινό τους φύλλο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βοστάνειου απευθύνθηκαν ζητώντας βοήθεια πάνω από 10 πολίτες, εκ των οποίων περίπου οι μισοί με τροφική δηλητηρίαση και οι άλλοι με γαστραλγία,που όπως προαναφέραμε αποδόθηκε στην κατανάλωση τροφής.

Τα Νέα της Λέσβου αναφέρουν ότι υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες, τα παραπάνω περιστατικά παρά τον ασυνήθιστο αριθμό τους μέσα σε λίγες μέρες θα μπορούσαν να είναι ενδεχομένως τυχαία, αυτό όμως μάλλον δεν ισχύει καθώς ένας αριθμός από τους ασθενείς φέρεται να επέλεξε προϊόντα διατροφής από συγκεκριμένη επιχείρηση εστίασης που κάνει και διανομές στη Μυτιλήνη. Το πιο ανησυχητικό μάλιστα είναι πως οι δηλητηριάσεις και οι γαστραλγίες δεν προκλήθηκαν σε μία ημέρα, αλλά σε ένα τριήμερο, πράγμα που σημαίνει πως το πρόβλημα στην συγκεκριμένη επιχείρηση ως προς τα προϊόντα που διέθεσε δεν ήταν… της κακιάς στιγμής αλλά γενικότερο.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα Της Λέσβου εκτός από τα 10 περίπου περιστατικά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα Επείγοντα Περιστατικά στο Βοστάνειο υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις πολιτών με ελαφρύτερη συμπτωματολογία που δεν χρειάστηκε και δεν ζήτησαν τελικά ιατρική βοήθεια για να καταγραφούν.

Μέχρι χθες δεν είχε γίνει γνωστό αν κάποιοι από τους παθόντες σκοπεύουν να στραφούν κατά συγκεκριμένης επιχείρησης και δεν είχαν υποβληθεί μηνύσεις στην Αστυνομία μέχρι το μεσημέρι.

Πηγή Τα Νέα Της Λέσβου / Σ. Σαμιωτης