Κατάληψη της Πλατείας Σαπφους από Αφγανούς μετανάστες (pics)

Κατάληψη της Πλατείας Σαπφους

Την ώρα που οι τοπικές αρχές πανηγυρίζουν για τους Τούρκους τουρίστες που φτάνουν κατά δεκάδες τις τελευταίες ημέρες στο νησί… η κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης, η βιτρινα της πόλης μας έχει μετατραπεί σε άτυπο καταυλισμό

Από την Κυριακή Αφγανοι άνδρες μετανάστες έχουν κάνει κατάληψη σε μέρος της πλατείας Σαπφους, τοποθετώντας στρώματα κουβέρτες και πλακατ.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την πολύμηνη παραμονή τους στην Λέσβο.

Φορώντας μπλούζες που αναγράφουν την ημερομηνία αφίξεώς τους στο νησί, το διάστημα της παραμονής τους, οι μετανάστες ζητούν την έγκριση των αιτήσεων που έχουν υποβάλει για άσυλο.

Το σύνθημά τους είναι: «Το Αφγανιστάν δεν είναι ασφαλής χώρα, οι απελάσεις πρέπει να σταματήσουν».

Όπως υποστήριξαν, πολλοί από αυτούς βρίσκονται στο νησί πάνω από ένα χρόνο, ενώ οι συνεντεύξεις τους το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει μετατέθηκαν για το 2018.

Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση όμως είναι ότι τα βράδια ξένοι εθελοντές μαζεύονται στο σημείο και μοιράζουν στους μετανάστες τρόφιμα, κουβέρτες… ακόμα και μπουκάλια με πότο, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ η πλατεία Σαπφους να μετατρέπεται σε ένα άτυπο μπαράκι με θαμώνες ξένους αλληλέγγυους εθελοντές και μετανάστες.


Οι αρχές έως χτες το βράδυ δεν είχαν αντιδράσει αφήνοντας την κεντρική πλατεία της πόλης μας στο έλεος μεταναστών και εθελοντών……..