Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων "Μικρές καθημερινές (!) ιστορίες" στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλίμ Μπέη Μυτιλήνης

Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Μαρίας Σαμαρτζή-Παπαδοπούλου


Oι εκδόσεις Βακχικόν σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Μαρίας Σαμαρτζή-Παπαδοπούλου "Μικρές καθημερινές (!) ιστορίες" στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλίμ Μπέη της Μυτιλήνης, την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 στις 21.00 μ.μ.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λέσβου «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2017».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ήρα-Ειρήνη Κουρή, φιλόλογος και ο Στρατής Βλαστάρης, Πρόεδρος της Ένωσης Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ», ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου Θέμις Χατζηλάμπρου και Εύα Γιαννίκου.

Τη βραδιά θα συνοδεύσουν μουσικά η πιανίστρια Νίκη Κεραμέκη και ο βαρύτονος Μιχάλης Ψύρρας.

Η Μαρία Σαμαρτζή-Παπαδοπούλου γεννήθηκε στα Λουτρά της Μυτιλήνης και σπούδασε ανθρωπιστικές επιστήμες στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Εργάστηκε επί χρόνια στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.) και συμμετείχε σε πολλές έρευνες κυρίως σε θέματα υγείας και γυναικών. Έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας και σε γυναικεία θέματα προσκαλεσμένη φορέων και οργανώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σήμερα απασχολείται ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια , έχει ενεργό συμμετοχή σε γυναικείες οργανώσεις και ασχολείται επίσης ενεργά με τον εθελοντισμό.

Έχει εκδώσει 4 βιβλία μέχρι στιγμής που είχαν εξαιρετική ανταπόκριση στο αναγνωστικό κοινό. Συγκεκριμένα τα «Όνομα: Γυναίκα» (Εξάντας 1992), «Γυναίκες στο χορό της οργής» (Άδωνις 1996), «Τραγουδώντας και κουβεντιάζοντας στα Λουτρά» (Αστερίας 1998) και «Η Καλυψώ και ….οι άλλες» (Αστερίας 1999).


Οι "Μικρές καθημερινές (!) ιστορίες" είναι 30 «μικρά» αποτυπώματα καθημερινών στιγμών που περιγράφουν με γλαφυρό και συμπυκνωμένο λόγο ανθρώπινες καταστάσεις που βιώνουμε λίγο ως πολύ όλοι στην καθημερινή παρουσία μας. Ανθρώπινη ματιά, επίκαιρος προβληματισμός, ανοιχτό πνεύμα και κυρίως μικρά καθημερινά θαύματα που ακουμπούν στη ψυχή του αναγνώστη.