Εκδήλωση στο μουσείο Βρανα «Ο Διπλός Λίθινος Ληνός που εκτίθεται στο Ελαιοτριβείο – Μουσείο Βρανά»

Εκδήλωση στο μουσείο Βρανα

Πέρσι  η  Πολιτιστική  Εταιρεία «Αρχιπέλαγος», σε συνεργασία με τον «Παγγεραγωτικό» Πολιτιστικό Σύλλογο Γέρας,  πραγματοποίησε εκδήλωση στο Ελαιοτριβείο  Μουσείο Βρανά με θέμα «Τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή της Γέρας», με ομιλητή τον Δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Και φέτος στο χώρο του Μουσείου οι δυο φορείς διοργανώνουν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18:30 εκδήλωση με θέμα: «Ο Διπλός Λίθινος Ληνός που εκτίθεται στο Ελαιοτριβείο – Μουσείο Βρανά», με ομιλητή τον Δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Αρχιπέλαγος Νίκος Σηφουνάκης και ο Πρόεδρος  του «Παγγεραγωτικού» Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας,  Γιώργος Ζορμπάς.

Ο Ληνός που εκτίθεται στο Μουσείο είναι μοναδικός επειδή είναι ο μόνος διπλός που έχει βρεθεί στην Λέσβο, αποκτά δε ιδιαίτερη σημασία η επιστημονική παρουσίαση του από τον πλέον ειδικό επιστήμονα που έχει ασχοληθεί ειδικά για τον τρόπο έκθλιψης της ελιάς κατά την αρχαιότητα στο Αιγαίο.


Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.