Μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας- Εξάρθρωσε σπείρα αλλοδαπών που θα σκόρπιζε τον θάνατο στην Λέσβο-Μπλόκο σε πολλά κιλά ηρωίνης

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών  που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών  στο νησί της Λέσβου

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε και  ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ο οποίος είναι κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης της χώρας

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητα ηρωίνης βάρους -1.030- γραμμαρίων και Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο


Εξαρθρώθηκε, προχθές (26-08-2017), μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο νησί της Λέσβου.

Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28, 33 και 36 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας (1) ακόμη ομοεθνής τους, ηλικίας 42 ετών, ο οποίος είναι κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Το αυτοκίνητο της εγκληματικής ομάδας
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της κατοχής, της μεταφοράς και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) Λέσβου.  

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων προέκυψε ότι, τα μέλη του κυκλώματος, προ πενταμήνου τουλάχιστον, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση καθώς και διακριτούς ρόλους, υπό την καθοδήγηση του 42χρονου, με αποκλειστικό σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο νησί της Λέσβου.

Ως προς τη μεθοδολογία και τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από διάφορες περιοχές της Αττικής και ακολούθως τις διέθεταν, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε υποψήφιους αγοραστές – χρήστες ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε προχθές το μεσημέρι, σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Λέσβο, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, ο 36χρονος και ο 33χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν στον εσωτερικό χώρο του οχήματος και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -1.030- γραμμαρίων.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, τη συγκεκριμένη ποσότητα της ηρωίνης, τη μετέφερε ακτοπλοϊκώς στη Λέσβο, ο 28χρονος υπό την καθοδήγηση του 42χρονου, από περιοχή της Αττικής, προχθές το πρωί. Ο 28χρονος εντοπίστηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και συνελήφθη.

Στην κατοχή των δραστών αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε μία οικία και σε ένα εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα, το οποίο χρησιμοποιούταν για την απόκρυψη ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 1.065 ευρώ, προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών,
(4) κινητά τηλέφωνα,
(4) κάρτες sim,
πλαστικό δοχείο, μεγάλης χωρητικότητας, με υπολείμματα κάνναβης,
ακτοπλοϊκό εισιτήριο,
διάφορα έγγραφα και παραστατικά.

Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω επιβατικό αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. 


Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.