Οι μικροί πρωταγωνιστές ανέβασαν με επιτυχία την παράσταση «Η Πετρόσουπα» στα πλαίσια της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας

Οι μικροί πρωταγωνιστές ανέβασαν με επιτυχία την παράσταση «Η Πετρόσουπα»


Το Σάββατο 5 Αυγούστου, το κοινό της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τους λιλιπούτειους συμμετέχοντες του μουσικοθεατρικού εργαστηρίου «Ο μικρός Αρίων» στην παράσταση «Η Πετρόσουπα» στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Μολύβου.

Πρόκειται για ένα παραμύθι του Τζον Τζ.Μουθ από την Ανατολή, που μιλά για τη δύναμη της προσφοράς και της συνεργασίας. Η μετάφραση είναι του Μάνου Κοντολέων, η σεναριακή διασκευή της Αντζουλέτας Πουσναρά και η διδασκαλία των τραγουδιών του Αντώνη Βερβέρη.

Λίγο αργότερα, στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου απολαύσαμε ένα ακόμη ρεσιτάλ κιθάρας από τους Γιώργο Γούσιο, Alec Pearson και Κώστα Αμαξόπουλο.

Ο Γιώργος Γούσιος ζει και δρα καλλιτεχνικά στη Θεσσαλονίκη, έχει συμμετάσχει και βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ στο ενεργητικό του έχει επίσης εμφανίσεις σε εκπομπές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, καθώς και συμμετοχές σε συναυλίες μουσικής δωματίου, συμπράττοντας με μουσικούς όπως οι Θ. Νάτσης, Ο. Ταβλαρίδου. Με τη φλαουτίστα Λ. Κοκόρια, αποτελούν από τον Απρίλιο του 2013 το ντούο “The Maya of Two”.

Ο Alec Pearson δραστηριοποιείται στο Vancouver και έχει δώσει συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στον Καναδά, την Ισπανία, την Κολομβία και την Αμερική. Είναι ενεργό μέλος του  Vancouvers own Classic Guitar Society και συμμετέχει στη διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων. Διδάσκει κιθάρα στο Πανεπιστήμιο British Colombia, τόσο σε προπτυχιακούς φοιτητές όσο και σε μουσικά σύνολα.

Τέλος, ο Κώστας Αμαξόπουλος είναι υπότροφος της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου , της οργάνωσης Live Music Now Yehudi Menuhin, της εταιρίας Siemensto 2012 στο πλαίσιο των συναυλιών Junge Solisten, της Oscar und Vera Ritter Stiftungκαι το 2015 απέσπασε την μεγάλου κύρους υποτροφία ‘’von Rauscher auf Weeg’’, η οποία του επέτρεψε να συμμετέχει στον 3ο κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στην εκτέλεση της κλασσικής κιθάρας στο Alicante της Ισπανίας ως κατ’ εξαίρεση φοιτητή, όπου σπούδασε με τους David Russell,Pepe Romero, Paul O’Dette , μεταξύ άλλων.


Χορηγός επικοινωνίας της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας είναι το LesvosPost.com