Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας ΑΡΙΩΝ- Κατάμεστο χθες το συνεδριακό Κέντρο Μολύβου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας ΑΡΙΩΝ


Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, οι Στέλιος Κυριακίδης, Πτολεμαίος Αρμάος και Syavash Rastani γοήτευσαν το κοινό το βράδυ της Παρασκευής 4 Αυγούστου, σε ένα ρεσιτάλ όπου οι μελωδίες της κιθάρας «παντρεύονταν» με τους ήχους των κρουστών, σε μια μουσική σύνθεση που θα θυμόμαστε για καιρό!

Ο Στέλιος Κυριακίδης έχει ως βάση το Λονδίνο, και οι συναυλίες του αποτελούνται από ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει δικές του συνθέσεις, καθώς και κλασική και παγκόσμια μουσική. Έχει εμφανιστεί στο Λονδίνο σε χώρους όπως το King’s Place, St Sepulchre’s και St Bride’s και οι συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ και θέατρα όπως το Robin Howard Theatre, το Athens Video Dance Project και το East London Dance. Παράλληλα με την σύνθετική και συναυλιακή δραστηριότητα του, ο Στέλιος διδάσκει κιθάρα και μουσική θεωρία στην μέση εκπαίδευση και σε ιδιαίτερο επίπεδο στο Λονδίνο.

Ο Πτολεμαίος Αρμάος ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 6 ετών ​και παράλληλα με τις σπουδές του συμμετείχε ενεργά σε πολλά σεμινάρια και διεθνείς διαγωνισμούς με σημαντικές διακρίσεις. Ως σολίστ ή με διάφορα μουσικά σχήματα παρουσιάζεται σε χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης εκτελώντας έργα διαφορετικού μουσικού ύφους με κλασική και ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι και άλλα λαϊκά όργανα. Η πιο πρόσφατη συνεργασία του είναι με τον ιρανό περκασιονίστα Syavash Rastani, την οποία είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και στον Μόλυβο.

Ο Syavash Rastani γεννήθηκε σε μια οικογένεια διάσημων μουσικών στην Τεχεράνη, στο Ιράν. Μετά από σπουδές σε παραδοσιακά κρουστά όργανα στην Κολωνία με τους Mohammad Hashemi  και  Behnam Samani ανέπτυξε ένα νέο τρόπο ερμηνείας του tombak.
​ 
Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ όπως “Musica Sacra International”, “Gaude Mater Festival” και Concertgebouw στο Amsterdam. Είναι μέλος των παραδοσιακών περσικών συνόλων “Ensemble Barbad” και  “Maryam Akhondy’s Paaz”.

​Απόψε, Σάββατο 5 Αυγούστοι, οι Πτολεμαίος Αρμάος και ​Syavash Rastani θα εμφανιστούν σε ένα ρεσιτάλ κιθάρας και κρουστών στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή (21.00).

Οι εκδηλώσεις της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας ΑΡΙΩΝ συνεχίζονται και με την παράσταση του παιδικού μουσικοθεατρικού εργαστηρίου "Ο μικρός Αρίων" με τίτλο
Η Πετρόσουπα (19.30 - Δημαρχείο Μολύβου) και το ρεσιτάλ κιθάρας με τους Γιώργο Γούσιο και το ντούο A. Pearson – Κ. Αμαξόπουλος (21.00 - Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου)​

Χορηγός επικοινωνίας και υποστήριξης της 6η Ακαδημία Κιθάρας ´Αριων´ & Concerts στον Μολυβο είναι το LesvosPost.com



Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων στο http://arionacademy.com/concerts/