250.000€ για τον καθαρισμό χειμάρρων στην Ερεσο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

715 χιλ. ευρώ από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τον καθαρισμό χειμάρρων σε Λέσβο και αντιπλημμυρικά έργα στη Χίο


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε τις συμβάσεις των έργων «Καθαρισμός χειμάρρων Περιφερειακής Ενότητας Ερεσού – Αντίσσης» προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και «Παρεμβάσεις σε ρέματα και χειμάρρους στις πληγείσες από πυρκαγιές του 2012 περιοχές της ΝΑ Χίου» προϋπολογισμού 465.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου «Καθαρισμός χειμάρρων Περιφερειακής Ενότητας Ερεσού – Αντίσσης» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες καθαρισμού χειμάρρων και αποκατάστασης λειτουργίας αντιπλημμυρικών και τεχνικών έργων στη Δημοτική Ενότητα Ερεσού – Αντίσσης στο νησί της Λέσβου. Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 5 μήνες και η χρηματοδότηση είναι από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 588) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο του έργου «Παρεμβάσεις σε ρέματα και χειμάρρους στις πληγείσες από πυρκαγιές του 2012 περιοχές της ΝΑ Χίου» πρόκειται να εκτελεστούν έργα για την αντιπλημμυρική προστασία των παραρεμάτιων περιοχών του Ρέματος Φανοπύργων στην περιοχή της Καλαμωτής και του Οικισμού της Κώμης, περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2012. Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 8 μήνες και η χρηματοδότηση είναι από πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020».


Τα έργα θα υλοποιηθούν με την επίβλεψη των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου και Π.Ε. Χίου αντίστοιχα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.