Πεζόδρομος από 10/07 η ευρύτερη περιοχή “ΛΑΔΑΔΙΚΑ” Μυτιλήνης- Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πεζόδρομος από αύριο η ευρύτερη περιοχή “ΛΑΔΑΔΙΚΑ” Μυτιλήνης

Γνωστοποιούμε στους δημότες της Μυτιλήνης, ότι από τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 και για όλη τη θερινή περίοδο, τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση 51 / 2017 της Δ/Κ Μυτιλήνης, όπως αυτή επικυρώθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λέσβου, η οποία συνεδρίασε στις 4 Ιουλίου 2017, υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Νίκου Καρασάββα και παρουσία του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού, του Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου,  του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά και του Διοικητή της Τροχαίας Μυτιλήνης Γιάννη Αλεξίου, που αφορά στην πλήρη πεζοδρόμηση της ευρύτερης περιοχής “ΛΑΔΑΔΙΚΑ”, κατά τις ώρες από 9 μ.μ. έως 4 π.μ.   

Για την πλήρη κατανόηση, όλου του σχεδιασμού πεζοδρόμησης της εν λόγω περιοχής και για τη διευκόλυνση των πεζών και των οδηγών, παρατίθενται όλες οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα εφαρμόζονται κατά το προαναφερόμενο ωράριο:

·      Πλήρης πεζοδρόμηση των οδών Χίου (από τη συμβολή με την Αρχιπελάγους), Μητροπόλεως, Βερναρδάκη, Θέμιδος, Μεθοδίου, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Αθ. Μητρέλια (από τη συμβολή με την Ικαρίας). Από τις παραπάνω οδούς και από ώρα 9 μ.μ. έως 4 π.μ., δεν θα επιτρέπεται η διέλευση, η στάση και η στάθμευση κανενός οχήματος (πλην ασθενοφόρων και πυροσβεστικών, σε περίπτωση ανάγκης).

·      Σε όλες τις παραπάνω οδούς και κατά τις ώρες των πεζοδρομήσεων, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα έχουν τη δυνατότητα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, τηρουμένων των κανόνων και των περιορισμών που ισχύουν από τη νομοθεσία.    

·      Εξαίρεση στις παραπάνω απαγορεύσεις διέλευσης & στάθμευσης οχημάτων, αποτελεί η περίπτωση των παρόδιων οδών της Βερναρδάκη, της Θέμιδος και της Μητροπόλεως. Στις παρόδιες αυτές οδούς, θα επιτρέπεται η διέλευση και η στάθμευση των οχημάτων ΜΟΝΟ των περιοίκων, μέσω των πεζοδρομημένων παραπάνω οδών, καθώς και η διέλευση – μερική στάση των ταξί. Η στάθμευση επί των οδών Βερναρδάκη, Θέμιδος και Μητροπόλεως, θα απαγορεύεται πλήρως και για όλο το εικοσιτετράωρο (όπως ήδη ισχύει). 

·      Σε όλους τους περιοίκους των παραπάνω οδών, θα δοθεί ειδική κάρτα διέλευσης & στάθμευσης στις πεζοδρομημένες οδούς (δουλεία διόδου). Η είσοδος και η έξοδος  στις οδούς Θέμιδος – Βερναρδάκη, θα πραγματοποιείται από την οδό Κλαπάδου (Κιόσκι).  Η είσοδος και η έξοδος στις παρόδιες οδούς της Μητροπόλεως (Άγιοι Θεόδωροι), θα γίνεται μέσω της Ερμού (κατεύθυνση από Επάνω Σκάλα προς κέντρο).  

·      Για την εύρυθμη λειτουργία όλων των παραπάνω, θα τοποθετηθούν ειδικές πινακίδες σήμανσης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παρακαλούνται οι δημότες να συνδράμουν στην ομαλή εφαρμογή των παραπάνω ρυθμίσεων.

·      Για τη χορήγηση των ειδικών καρτών διέλευσης & στάθμευσης των οχημάτων των περιοίκων, παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης (Ασκληπιού 34, Χρυσομαλλούσα, τηλ. 22510 22143) ή να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά (email: syndesmos1954@otenet.gr).    


Ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης,            Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής            
                                                                                       Δήμου Λέσβου    


        Πάνος Μιχ. Πίτσιος                                           Νίκος Καρασάββας