Με επιτυχία η ημερίδα για τον Θρησκευτικό Τουρισμό στη Λέσβο

Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) για τον Θρησκευτικό Τουρισμό στη Λέσβο


Σε μια κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα στο Επιμελητήριο Λέσβου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευη το απόγευμα 30 Ιουνίου, η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) για τον Θρηκευτικό Τουρισμό στη Λέσβο  και τις ευκαιρίες για Ανάπτυξη και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί .

Με ομιλητές τον κ. Σ. Κωφόπουλο ( αντιπρόεδρο της εταιρείας Λεσβιακων Μελετών) , τον κ. Π. Χατζηκυριάκο ( πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων ) και τον κ. Ν. Ζούρο, διευθυντή του μουσείου φυσικής ιστορίας του απολιθωμένου δάσους Λέσβου και καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου και συντονιστή τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευ. Μυρσινιά, τα συμπέρασματα που προέκυψαν ηταν ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για προώθηση του τουριστικού προϊόντος σχετικά με τον θρησκευτικό τουρισμό , μιας και έτσι μπορεί να προκύψει επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Λέσβο . Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λέσβου αποτελούν οι πολλές εκκλησίες και τα προσκηνύματα, όπως η Παναγία της Αγιάσσου, η Παναγία της Πέτρας, ο Ταξιάρχης στο Μανταμάδο, ο Άγ. Ραφαήλ και τόσα άλλα, όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το νησί για να προσκηνύσουν και να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Θα πρέπει να υπάρξει σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη δύο φορές την εβδομάδα μιας και από εκεί οι επισκέπτες είναι πολλοί περισσότεροι στις εκκλησίες της Λέσβου, καθώς και πτήσεις τσάρτερ από χώρες όπως η Ρωσία και τα Βαλκάνια, προκειμένου ο θρησκευτικός τουρισμός να συμβάλει ενεργά στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Και φυσικά να υπάρξει στενή συνεργασία όλων των φορέων του νησιού για να προκύψουν τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούν.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής , της αυτοδιοίκησης , καθώς και των φορέων της Λέσβου . Μεταξυ άλλων παρευρέθησαν ο βουλευτής Λέσβου και πρ. υπουργός Χ. Αθανασίου , ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τομεάρχης τουρισμού της ΝΔ Μ. Κόνσολας, εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης , εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, η θεματική αντιπεριφερειάρχης , η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τουρισμού , ο Αντιδήμαρχος Παιδείας , δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου , του εμπορικού συλλόγου Λέσβου, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Νεκταριος Καλαντζης, όπου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της Λέσβου.