Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου στην περιοχή του Πλωμαρίου- Συντήρηση τμήματος της επαρχιακής οδού Παπάδου- Πλωμαρίου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή του Πλωμαρίου.


Συνοδευόμενη από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων η κα. Καλογήρου μετέβη στον νέο δρόμο της παράκαμψης της Λαγκάδας η κατασκευή του οποίου βρίσκεται στο στάδιο της περάτωσης, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση της οδού και απομένει η ολοκλήρωση μικρών τεχνικών έργων, η σήμανση και η ασφάλιση της οδού (διαγράμμιση, στηθαία κλπ).

Για την περαιτέρω βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ήδη δημοπρατήσει έργο συντήρησης τμήματος της επαρχιακής οδού Παπάδου- Πλωμαρίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ περίπου.
 
Στη συνέχεια η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον Ναό του Αγίου Νικολάου ο οποίος υπέστη σημαντικές ζημιές από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου και έκανε γνωστό ότι και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προτίθεται να συνδράμει οικονομικά για την εκτέλεση των εργασιών υποστύλωσης και άμεσης παρέμβασης.


Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση προς το Πλωμάρι, γεγονός το οποίο θα συνδράμει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».