Ο «αθεόφοβος» υπάλληλος των ΕΛΤΑ Μυτιλήνης που έκλεβε τάματα, και χρήματα πιστών προς Ιερά Μονή της Λέσβου-Πως έγινε η ανακάλυψη

Ο «αθεόφοβος» υπάλληλος των ΕΛΤΑ Μυτιλήνης


Συνελήφθη χθες, έπειτα από καλά οργανωμένη επιχείρηση στελεχών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, για υπεξαίρεση χρημάτων στην υπηρεσία, παραβίαση του απορρήτου των επιστολών και άλλα αδικήματα, υπάλληλος του Ταχυδρομείου Μυτιλήνης, ο οποίος έκλεβε συστηματικά φακέλους με χρήματα – τάματα που είχαν προορισμό τη μονή του Αγίου Ραφαήλ στο νησί.

Υπολογίζεται ότι από το 2013 μέχρι σήμερα αφαίρεσε συνολικά περί τις 40.000 ευρώ.

Ο υπάλληλος, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, αφαιρούσε συχνά φακέλους – επιστολές πιστών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που είχαν ως παραλήπτη τη μονή. Αυτοί περιείχαν χρήματα με τα οποία οι πιστοί ζητούσαν βιβλία με τον βίο και τα θαύματα των Αγίων ή ζητούσαν να τους ανάψουν ένα κερί. Σταδιακά, αρκετοί από αυτούς με επιστολές τους άρχισαν να ενημερώνουν πως ούτε απόδειξη έλαβαν, όπως συνηθίζεται, ούτε τα βιβλία τα οποία είχαν ζητήσει και για τα οποία είχαν στείλει χρήματα έλαβαν.

Το γεγονός προβλημάτισε τους υπευθύνους της μονής που ενημέρωσε τη διοίκηση των ΕΛΤΑ Μυτιλήνης η οποία ξεκίνησε εσωτερικό έλεγχο και ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία, στελέχη της οποίας προχώρησαν στη συστηματική παρακολούθηση και στη συνέχεια στη σύλληψη του δράστη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι περίπου πριν από 20 χρόνια είχε συλληφθεί η καθαρίστρια των ΕΛΤΑ Μυτιλήνης, η οποία επίσης υπεξαιρούσε φακέλους πιστών με χρήματα τα οποία είχαν προορισμό τη μονή του Αγίου Ραφαήλ. Τότε είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης και απολύθηκε από τα ΕΛΤΑ.


Πηγη newsbeast.gr