Επισιτιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Βρισας αποφάσισε το τοπικό συμβούλιο

Επισιτιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Βρισας αποφάσισε το τοπικό συμβούλιο

Το τοπικό συμβούλιο Βρίσας γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις του σεισμού στους χωριανούς μας, οι οποίοι ξεσπιτώθηκαν, κάποιοι έχασαν τις δουλειές τους και άλλοι βασικά περιουσιακά τους στοιχεία (πέρα από το σπίτι) αποφάσισε να προσφέρει επισιτιστική βοήθεια σε όσους έχουν μεγάλη ανάγκη.

Η βοήθεια θα έχει δυο μορφές:
1.      Σε κάποιους θα προσφέρεται σε εβδομαδιαία βάση (ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας τους) ποσότητα κρεατικών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Δηλαδή προϊόντων που δεν μοιράζονται με τα κιβώτια της βοήθειας.

2.     Σε κάποιους άλλους (συνήθως υπερήλικες που δεν έχουν στο χωριό ή στη Μυτιλήνη κάποιο στενά συγγενικό τους πρόσωπο) για τους οποίους δεν υπάρχει πολύ μεγάλη οικονομική ανάγκη αλλά δεν μπορούν να μαγειρέψουν κάποιο «πολύπλοκο» φαγητό θα τους δίνονται 2-3 έτοιμα γεύματα τη βδομάδα.

Η επισιτιστική αυτή βοήθεια  θα δοθεί σε άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη και δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τη διανομή φαγητού που γινόταν τον Ιούνιο. Με δεδομένο ότι θα δοθεί και το επίδομα ενοικίου θεωρείται ότι τα άτομα που παίρνουν κάποια σύνταξη δεν εμπίπτουν στην κατηγορία (1)  Στην κατηγορία (2) θα ενταχθούν άτομα για τα οποία ισχύουν εμφανώς τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται παραπάνω.

Το τοπικό συμβούλιο καλεί όλους τους χωριανούς να βοηθήσουν για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής. Για τούτο καλεί να πρυτανεύσει η λογική και η αξιοπρέπεια.
Το τοπικό συμβούλιο καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να ενταχθεί σε κάποια απ’ τις παραπάνω δυο κατηγορίες να το δηλώσει μέχρι την Κυριακή 16 του μήνα στον  ταχυδρόμο Μπάμπη Πατσατζή (τηλέφωνο 6973229972) Ας ενημερώσει ο καθένας και ας διευκολύνει τον γείτονα ή τον γνωστό του που δεν έχει πρόσβαση στην ενημέρωση αυτή.

Τέλος το τοπικό συμβούλιο καλεί όλους τους φορείς του χωριού μας και όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή. Για την οικονομική διαχείριση της προσπάθειας αυτής θα συσταθεί μια ολιγομελής επιτροπή η οποία και θα γνωστοποιηθεί. Η επιτροπή αυτή θα καταρτίσει και την τελική λίστα των δικαιούχων σε κάθε κατηγορία, λαμβάνοντας υπόψη και τις δηλώσεις των ενδιαφερομένων.

Η ανακοίνωση της τελικής λίστας θα γίνει συγχρόνως με την ανακοίνωση των μελών της επιτροπής ενώ τυχόν απορριπτικές αποφάσεις θα αιτιολογούνται στους ενδιαφερόμενους σε προσωπικό επίπεδο.


Πηγή vatera.gr