Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δώρισε εξοπλισμό στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου της Μυτιλήνης

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δώρισε σήμερα εξοπλισμό στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου της Μυτιλήνης στη Λέσβο.


Ένα μηχάνημα υπερήχων και ένας ειδικός εκτυπωτής παραδόθηκαν επίσημα στη διοικήτρια του Νοσοκομείου Άννα Ζερβού, ως δείγμα εκτίμησης για την ακατάβλητη και σωτήρια υποστήριξη προς τις εγκυμονούσες γυναίκες πρόσφυγες, όσον αφορά τις επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Η κα Ζερβού ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου δηλώνοντας ότι «το Συμβούλιο θα ήθελε να εκφράσει στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τις θερμότατες ευχαριστίες του για τη πρωτοβουλία να κάνει δωρεά στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και να ενισχύσει την προσπάθεια του να υποστηρίξει ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες».

Ο νέος εξοπλισμός θα βελτιώσει την ποιότητα της φροντίδας για τις μέλλουσες μητέρες στη Μυτιλήνη, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών που αναζητούν άσυλο, στηρίζοντας τόσο την προσφυγική όσο και την τοπική κοινότητα της Λέσβου.

“Το προσωπικό της μαιευτικής πτέρυγας έχει πραγματοποιήσει αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις και έχει σώσει τη ζωή προσφύγων-μητέρων και των νεογέννητων βρεφών τους. Ευελπιστούμε ότι αυτή η χειρονομία υποστήριξης θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν το ζωτικό τους έργο”, δήλωσε η Astrid Castelein, Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του εξοπλισμού στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης


Σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό για τη μαιευτική κλινική, η Ύπατη Αρμοστεία δώρισε επίσης ένα φωτοτυπικό μηχάνημα στη Διεύθυνση του Νοσοκομείου. Η δωρεά χρηματοδοτήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.