Επικαιροποιημένες, μετασεισμικά, καλοκαιρινές δραστηριότητες στο Πλωμαρι από το σύλλογο "ΤΟ ΠΟΛΙΟΝ"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στις δράσεις του για το Καλοκαίρι 2017, όπως επικαιροποιήθηκαν, "μετασεισμικά", κόντρα στους καιρούς και στις δυνάμεις της φύσης το πρόγραμμα μας όχι μόνο δεν συρρικνώθηκε αλλά και εμπλουτίσθηκε.


 7 Ιουλίου : άρχισαν τα μαθήματα ιστιοπλοΐας σε συνεργασία με το Φορέα Πλωμαρίου και τον Όμιλο Ιστιοπλοίας Μυτιλήνης (Ι.Ο.Μ.), κάθε Πέμπτη 6-8μμ και Παρασκευή 11-1πμ, στον όρμο Καναρά (παλιά σφαγεία)

22- 24 Ιουλίου: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η φάση του εκπαιδευτικού- δημιουργικού προγράμματος ανακύκλωσης με χαρτοπολτό, εμπνευσμένο από τη ναυπηγική - ναυτική παράδοση του Πλωμαρίου. 30, περίπου, παιδιά με ενθουσιασμό, κατασκεύασαν σκαριά – υπό κλίμακα-, από χαρτοπολτό, που κατασκευάζονταν από τους πλωμαρίτες καραβομαραγκούς. Αρκετοί ήταν και οι ενήλικες που ενδιαφέρθηκαν να λάβουν μέρος, αλλά λόγω χώρου και χρόνου έδωσαν τη θέση τους στα παιδιά.

Θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες η 2η φάση (χρωματισμός, πανιά κ.λ.π.), και τέλος η έκθεση αυτών των κατασκευών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί έκθεση αυτών των δημιουργημάτων των συμμετεχόντων σε χρόνο και σε θέση που θα προσδιοριστεί έγκαιρα.

30 Ιουλίου : αρχίζουν τα μαθήματα κολύμβησης την ερχόμενη Κυριακή στις 30 Ιουλίου και ώρα 10-12πμ. Θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 9-11 π.μ.και Κυριακή 10-12πμ., στην παραλία Καναρά (παλιά σφαγεία)

31 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα, ώρα 19.30-21.00 και στη συνέχεια κάθε Παρασκευή, την ίδια ώρα: Αρχίζουν οι θεματικοί Περίπατοι για τους επισκέπτες και τους κατοίκους του Πλωμαρίου με στόχο τη γνωριμία και την προβολή της ταυτότητας του.

Θεματικοί Περίπατοι, στην: α) ιστορία του Πλωμαρίου, β) παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κατοικιών της πόλης, γ) αρχιτεκτονική των παλιών βιομηχανικών κτηρίων  δ) ναυτική – ναυπηγική παράδοση του Πλωμαρίου.

Σημείο εκκίνησης την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Πλάτανος).

2 Αυγούστου και ώρα 19.00 μμ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Πλάτανος): Παρουσίαση του βιβλίου του Ειρήνης Βεκρή- Τρουμπούνη: "Ο άνθρωπος που έκανε τις Κυδωνίες ν΄ανθίσουν" Α΄ Βραβείο Διαγωνισμού 2016 του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Ν.Ιωνίας Αττικής με καταγωγή από το Πλωμάρι τόσο του ήρωα του βιβλίου όσο και της συγγραφέας! Για το βιβλίο θα μιλήσουν:¨ πάτερ. Αθανάσιος Γιουσμάς, κ. Αναστασία Αντωνέλλη,  κ.Νίκος Δέτσης, κ. Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη

5 Αυγούστου: Προσκυνηματική επίσκεψη στην Παναγιά την Κρυφτή

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για 11η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική επίσκεψη με Θεία Λειτουργία στο γραφικό ξωκλήσι της Παναγιάς της Κρυφτής. Θα ακολουθήσει μεσημεριανό γλέντι σε παραλιακή ταβέρνα της πανέμορφης Μελίντας με τοπικά εδέσματα και παραδοσιακή μουσική

7 Αυγούστου: Θαλασσινή διαδρομή στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

19 Αυγούστου  θαλασσινά παιχνίδια με τον κ. Μπάμπη Πετρέλλη, ώρα 7.00μμ, στην παραλία Καναρά (παλιά σφαγεία)

22 Αυγούστου: Γεωτουριστική διαδρομή από το Πλωμάρι μέχρι το  Σίγρι και τη Νησιώπη

25 Αυγούστου και ώρα 19.30 μμ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Πλάτανος): Εκδήλωση αφιερωμένη στους συντοπίτες μας της επαρχίας Πλωμαρίου, θύματα της γερμανο-ιταλο-βουργαρικής κατοχής 1941-1945. Τα στοιχεία, παρουσιάζονται πρώτη φορά και προέρχονται από το υπό-έκδοση βιβλίο του Γιώργου Γαλέτσα.


Σας περιμένουμε!