Διευκρινήσεις του Δήμου Λέσβου για τους σεισμόπληκτους της Λέσβου- Ποτε θα δοθούν τα επιδόματα, τι θα γίνει με τα σπίτια

Διευκρινήσεις του Δήμου Λέσβου


Ο Δήμος Λέσβου, για την έγκυρη πληροφόρηση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου, επισημαίνει ότι σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, τα επιδόματα που έχουν ανακοινωθεί για τους δικαιούχους θα καταβληθούν κανονικά από πιστώσεις του Δήμου, μόλις ολοκληρωθούν οι καταγραφές και η προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών από τους δικαιούχους.

Το μηνιαίο επίδομα που έχει επίσης ανακοινωθεί, θα καταβληθεί μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικού έλεγχοι και οι δικαιούχοι μπορούν να προχωρούν άμεσα στην ενοικίαση των διαθέσιμων κατοικιών.

Επίσης, στο Δήμο Λέσβου υπάρχει κατάσταση των κατοικιών που διατίθενται για ενοικίαση, από την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για το ποια από τις οικίες εξυπηρετεί τις ανάγκες τους. Για την ενοικίαση των κατοικιών ο Δήμος Λέσβου εγγυάται ότι τα χρήματα θα καταβληθούν κανονικά, δηλαδή κανείς δικαιούχος δεν πρόκειται να χάσει τα χρήματά του.

Σχετικά με τους πληγέντες που φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, η παραμονή μπορεί να παραταθεί για μερικές ημέρες και παράλληλα βέβαια να προχωρούν οι διαδικασίες για την ενοικίαση σπιτιού. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια, κανείς δεν πρόκειται να μείνει στο δρόμο ενώ για οποιοδήποτε σχετικό πρόβλημα προκύπτει, οι εν λόγω συμπολίτες μας μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Λέσβου ή και με τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Για τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές, επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Λέσβου διέθεσε 15 άτομα που ασχολούνται με την φύλαξη των περιουσιών των σεισμοπλήκτων, αλλά και για διάφορες εργασίες στήριξης των σεισμοπαθών. Σε κάθε περίπτωση οι ενέργειες και δράσεις του Δήμου Λέσβου για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας σε συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό, συνεχίζονται και εντείνονται.


Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει επιλύεται άμεσα. Να είναι ψύχραιμοι και σίγουροι ότι ο Δήμος Λέσβου είναι εδώ και θα είναι πάντα δίπλα τους. Διαβεβαιώνουμε ότι κανείς δεν έμεινε και δεν θα μείνει αβοήθητος. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει κανείς που να μην νιώθει την πολύπλευρη, έμπρακτη και αποτελεσματική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.