Δύσκολη η ανανέωση των διπλωματών ιδιαίτερα για τους οδηγούς ηλικίας άνω των 80-Ανακοίνωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Β.Α

Ανακοίνωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Αιγαίου Ιωάννη Ξενάκη


Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα τους οδηγούς ηλικίας άνω των 80, των οποίων οι άδειες οδήγησης έχουν λήξει και χρήζουν ανανέωσης, ότι η Περιφερειακή Αρχή και η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών έχουν εξαντλήσει όλες τις ενέργειες που ανήκουν στην αρμοδιότητά τους για την επίλυση του προβλήματος, από έλλειψη συμβεβλημένων ιατρών για τις απαραίτητες ιατρικές γνωματεύσεις.

Συγκεκριμένα, μετά τη θέση σε ισχύ της νομοθεσίας από 08-11-2016, βάσει της οποίας δεν επιτρεπόταν η εξέταση των συμπολιτών μας αυτής της κατηγορίας από ιατρούς των Νοσοκομείων αυτών των ειδικοτήτων στο πρωινό ωράριο λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και την άρνηση υπογραφής συμβάσεων από ιδιώτες ιατρούς, διαπιστώθηκε πρόβλημα στη διεκπεραίωση της διαδικασίας ανανέωσης των αδειών οδήγησης σε αυτή την κατηγορία των συμπολιτών μας με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου με επιστολή της στις 11-11-2016 προς το Υπουργείο Μεταφορών και αρ. πρωτ.: 58566/1045 επισήμανε το πρόβλημα και ζήτησε νομοθετική ρύθμιση για την επίλυσή του.

Με νέα επιστολή στις 22-12-2016 και αρ. πρωτ.: 67285/1180 προς το Υπουργείο Υγείας ζήτησε επίσης τη νομοθετική ρύθμιση για επίλυση του προβλήματος, χωρίς αποτέλεσμα.

Στις 16-02-2017 με αρ. πρωτ.: οικ. 321 η Περιφερειάρχης κα. Χριστιάνα Καλογήρου απευθύνθηκε στους Υπουργούς Μεταφορών και Υγείας, τονίζοντας το οξύ πλέον πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί ζητώντας τη νομοθετική ρύθμιση επικαλούμενη και το Σύνταγμα.

Στις 14-03-2017 και αρ. πρωτ.: 64 ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Αιγαίου κ. Ιωάννης Ξενάκης απευθύνθηκε με επιστολή του για το ίδιο θέμα στον Υφυπουργό Μεταφορών και στις 15-03-2017 στο γραφείο του Υπουργού Υγείας, επισυνάπτοντας και την επιστολή της κας Περιφερειάρχη, ζητώντας επιτακτικά πλέον τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος για επίλυση του προβλήματος.
           
Στις 14-04-2017 από τα συναρμόδια Υπουργεία μας ανακοίνωσαν τηλεφωνικά το περιεχόμενο της τροποποίησης του Νόμου, η οποία τροποποίηση δίνει λύση στο πρόβλημα, αλλά η νομοθετική ρύθμιση παραμένει εδώ και 3,5 περίπου μήνες στις καλένδες.

Επομένως, ζητώντας την κατανόηση των θιγόμενων συμπολιτών μας, γίνεται πλέον πασιφανές, ότι η Περιφερειακή Αρχή εξάντλησε όλες τις δυνατότητες παρέμβασής της, αφού το νομοθετικό έργο δεν είναι στις αρμοδιότητες της.
                                                                        
                                                                   Με εκτίμηση
                                                  Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών
                                                          και Επικοινωνιών Β. Αιγαίου

                                                                  Ιωάννης Ξενάκης