500 μίλια αγάπης για τη Λέσβο-80 φουσκωτά από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στην Λέσβο (pics, vids)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία χτες 12η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία χτες 12η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών, που διοργανώνει ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Λέσβου (Ο.Φ.Σ.Λ.), υπό την Αιγίδα του Δήμου Λέσβου και της ΕΟΜΟΦΣ από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου.

Περισσότερα από 80 φουσκωτά σκάφη από 12 ομίλους διαφόρων περιοχών της Ελλάδας βρέθηκαν από στη Λέσβο.

Με το σύνθημα 500 μίλια αγάπης για τη Λέσβο οι λάτρεις των φουσκωτών έδειξαν έμπρακτα με την παρουσία τους την υποστήριξή τους στο νησί.

Τα πρώτα σκάφη κατέφθασαν την Πέμπτη και έδεσαν στην προκυμαία της Μυτιλήνης ενώ η επίσημη εκκίνηση έγινε την Παρασκευή το πρωί!

Οι εκατοντάδες φίλου του φουσκωτού που βρίσκονται  στη Λέσβο απολαμβάνουν τις όμορφες παραλίες, τα τοπικά εδέσματα και τις παραδόσεις του νησιού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι διοργανώθηκαν δύο εκδρομές, η πρώτη με πούλμαν στην ορεινή Αγιάσο (Παναγία Αγιάσου) ή στον Μανταμάδο (Ταξιάρχης Μανταμάδου). Η δεύτερη εκδρομή με τα σκάφη στη Β.Α πλευρά του νησιού (Τοκμάκια, Χρυσή Άμμος) ή στα νότια (Κόλπος Γέρας, Άγιος Ερμογένης, Τάρτι).


Η επίσημη είσοδος σκαφών ανά όμιλο με προκαθορισμένη σειρά, πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ ακολούθησε δείπνο για όλους τους συμμετέχοντες, με την παρουσία τοπικών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων.

Χτες Κυριακή 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο μουσείο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου και στο μουσείο – βιβλιοθήκη Teriade (Τεριάντ), αλλά και εκδρομή με τα σκάφη στη Β.Α πλευρά του νησιού Τοκμάκια, Χρυσή Άμμος) ή στα νότια (Κόλπος Γέρας, Τάρτι).


Χτες πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης με συνάντηση εκπροσώπων Ε.ΟΜ. Ο.Φ. Σ. στο Επιμελητήριο Λέσβου και Beach party στην Plaz Τσαμακια Μυτιλήνης.

Η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή του μηχανοκίνητου σκάφους στη χώρα μας, συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο αριθμό φουσκωτών σκαφών, κατά βάση μέλη ομίλων με τις παρέες τους από όλη την Ελλάδα.

Με πληροφορίες ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ