Σπείρα ανηλίκων ληστών είχε ρημάξει καταστήματα και επιχειρήσεις της Μυτιλήνης- 3 συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην πόλη της Μυτιλήνης


Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων

Συνελήφθησαν τρεις (3) ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Εξαρθρώθηκε, την Δευτέρα (24-07-2017), μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην πόλη της Μυτιλήνης.

Εξιχνιάστηκαν, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων και συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 13, 15 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι ανήλικοι δράστες, το τελευταίο τριήμερο, δρώντας από κοινού και βραδινές κυρίως ώρες, μπήκαν σε τρία καταστήματα, παραβιάζοντας εισόδους αυτών και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, αλλά και αλκοολούχα ποτά συνολικής αξίας 600 ευρώ περίπου.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι, ο 13χρονος από κοινού με τον 16χρονο, χθες (24-07-2017) μεσημβρινές ώρες, αφαίρεσαν από σταθμευμένο, σε δημοτική οδό στην πόλη της Μυτιλήνης, όχημα, το χρηματικό ποσό των 2.670 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.
Σε βάρος των γονέων των ανηλίκων δραστών, σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, ενώ δύο (2) εξ’ αυτών, εντοπίστηκαν την Δευτέρα και συνελήφθησαν.


Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.